Home » Români de pretutindeni » Adolescent român de 14 ani strivit de o turmă de vaci în Spania

Adolescent român de 14 ani strivit de o turmă de vaci în Spania

Un adolescent  român de 14 ani a fost internat în stare gravă la Spitalul de copii din Zaragoza după ce a fost strivit de o turmă de vaci a relatat presa iberică citată de Infores.

Teribilul incident s-a petrecut vineri, 25 august, în jurul orei 11.00 în localitatea Calatorao, provincia Zaragoza.Adolescentul împreună cu familia și mai mulți prieteni participa la sărbătoarea satului unde era organizat un encierros con vaquillas (n.red. cursa de văcuțe pe un traseu stradal).

David Felipe Lallana, primarul din localitatea Calatorao, a explicat pentru jurnaliști că „tânărul se afla pe strada La Capilla, unde era organizată cursa. Conform martorilor prezenți la eveniment adolescentul a văzut animalele apropiindu-se, dar nu a mai avut timp să fugă din fața lor deoarece  s-a împiedicat și a căzut. Atunci a fost luat în copite de vaci”.

„Deși se află în stare gravă, viața nu îi este pusă în pericol”, a mai spus edilul.

De altfel, David Felipe Lallana spune că înainte de începerea „encierros” a pus pe străzi afișe în trei limbi, arabă, română și spaniolă, cu stipulările legislative în vigoare, dar nimeni nu ține cont.
Legislația din Comunitatea Autonomă Arogon interzice participarea minorilor sub 16 ani la sărbătorile cu taurine, încă din august 2016. De altfel, vârsta de la care un copil poate privi manifestările cu bovine este de 12 ani.

 

Vezi și asta

Italia: Românde 46 de ani în stare critică în urma unui accident rutier, a fost transportat cu elicopterul la spital

Un grav accident rutier a avut loc astăzi, 7 iulie 2020, în localitatea italiană Azzano …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *