Austria. O româncă a plecat și a lăsat mâncarea pe foc și copiii încuiați. Când s-a întors a găsit casa plină de pompieri 

O româncă din Austria a fost la un pas să provoace o tragedie, după ce și-a lăsat copiii mici încuiați în casă și a plecat. Mai mult femeia a lăsat și mâncarea pe aragaz, care umplut apartamentul de fum. 

Totul s-a petrecut într-o clădire din Ansfelden. Polițiștii și pompierii austrieci au intervenit și au salvat trei copii dintr-un apartament care era complet cuprins de fum. Mâncarea s-a ars foarte tare, iar mama i-a lăsat pe copii, în vârstă de un an, patru și cinci ani, singuri în apartament și a încuiat ușa.

Vecinii au apelat serviciile de urgență

Potrivit presei austriece, un incendiu a izbucnit într-un bloc de locuințe din Ansfelden. Cu puțin timp înainte de ora 16.00, mâncarea aflată într-o oală de pe aragaz a început să se carbonizeze. Un vecin a alertat poliția, după ce a auzit țipete de copii din apartamentul vecin și a observat că a avut loc un incendiu.

Poliția din Ansfelden s-a deplasat la fața locului, iar detectorul de fum plasat pe scără dăduse deja alarma. Vecinul i-a condus pe polițiști la ușa apartamentului, care era încuiată. Cum nimeni nu a deschis ușa, oamenii legii au deschis-o cu mai multe lovituri de picior. Echipajul de patrulare a percheziționat apartamentul și a găsit trei copii în dormitor.

Cei trei frați, în vârstă de un an, patru și cinci ani, au fost scoși afară din apartament unde au primit primul ajutor până la sosirea serviciilor de salvare. Mama româncă, care nu se afla în apartament în acel moment, lăsase copiii singuri și a plecat la cumpărături. Femeia ajuns acasă mai târziu.

Crucea Roșie s-a deplasat la fața locului cu trei ambulanțe și i-a îngrijit pe copii. Dar și pe polițista care a intervenit și pe colegul ei, care s-au plâns de dureri de cap după ce au inhalat fumul, dar nimeni nu a fost nevoit să fie dus la spital cu ambulanța. Unii dintre cei afectați s-au deplasat singuri la spital pentru un control de siguranță.

Din fericire, și pagubele materiale sunt minore, mai scrie sursa citată.

Însă acțiunea mamei de a lăsa copiii singuri în casă, într-o situație atât de periculoasă, este un comportament extrem de neresponsabil și poate fi condamnat. Este important ca părinții să își asume responsabilitatea pentru siguranța și binele copiilor lor, în orice moment.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri