Home » Români de pretutindeni » Cum au fost înșelați 28 de muncitori români din Germania

Cum au fost înșelați 28 de muncitori români din Germania

Douăzeci și opt de români care au lucrat pe un șantier de pe Aeroportul din Frankfurt au fost păcăliți privind salariile pe care trebuiau să le încaseze. Conform românilor, ei au primit doar bani pentru masă și erau cazați pe șantier, a anunțat Federația Sindicatelor Germane – DGB, citată de Ziarul Românesc.

Cinci dintre muncitori au apelat la proiectul ”Faire Mobilität” al DGB, proiect care ajută muncitorii imigranți. În acest moment se ia în considerare demararea de acțiuni legale împotriva firmei de construcții, a spus pe 21 iunie șeful DGB, Philipp Jacks.

De asemenea au fost activate Administrația Vamală – ZOLL și Casa Socială pentru Construcții – SOKA BAU. Este posibil ca Soka Bau să nu fi primit asigurăririle sociale datorare, mai arată DGB. ”Salariile raportate nu corespund cu orele lucrate declarate. Angajatorul nu a dorit să discute cu noi. 23 dintre muncitori se pare că au plecat deja de pe șantier fără a fi plătiți”, a mai spus șeful DGB.

Vezi și asta

Au fost prelungite restricțiile pentru românii din UK, cei care se întorc în România intră în izolare. NU se reiau zborurile

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis luni,29 iunie,  menținerea valabilității listei cu țări pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *