Doi șoferi români de TIR au rămas fără camioane în aceeași zi, în Germania. Ce amendă au primit

Doi şoferi români au rămas fără camioane în Germania, în acelaşi loc, în interval de 6 ore a transmis Poliția germană prin intermediul unui comunicat de presă. Cei doi sunt colegi la aceeaşi firmă şi poliţiştii i-au oprit pentru un control de rutină.

Acţiunea poliţiei germane a avut loc pe 20 martie, pe A2, iar la ora 17:00 agenţii au oprit un camion MAN condus de un român în vârstă de 31 de ani, încărcat cu chipsuri. Agenţii au descoperit nereguli la unitatea de control digital a camionului.

Şase ore mai târziu, la ora 23:00, în acelaşi loc, un alt camion MAN condus de un român de 43 de ani şi încărcat cu legume a fost oprit. Şi acesta avea manipulată unitatea de control digital, se mai precizează în comunicatul Poliţiei Germane.

Cele două TIR-uri au fost duse într-un atelier specializat şi acolo capetele tractor au fost imobilizate, după măsurători care au demonstrat fără nici o urmă de îndoială modul în care tahografele fusesră modificate. Mai mult, ambele cabine aveau dispozitive care modificau, stopau sau chiar ştergeau datele din memorie.
Cei doi şoferi au primit câte o amendă de 900 de euro, iar firma pentru care lucrau, din România, va trebui să achite 31.700 de euro şi să aducă TIR-urile la starea iniţială înainte de a fi lăsată să le recupereze.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri