CititulNuDoare https://www.cititulnudoare.ro Pentru romanii de pretutindeni Thu, 09 Apr 2020 17:18:22 +0000 ro-RO hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.4 VIDEO Mii de români se înghesuie la avioanele spre Germania. Haos la Aeroportul Cluj-Napoca. https://www.cititulnudoare.ro/video-mii-de-romani-se-inghesuie-la-avioanele-spre-germania-haos-la-aeroportul-cluj-napoca/ https://www.cititulnudoare.ro/video-mii-de-romani-se-inghesuie-la-avioanele-spre-germania-haos-la-aeroportul-cluj-napoca/#respond Thu, 09 Apr 2020 14:25:01 +0000 https://www.cititulnudoare.ro/?p=17211 În plină pandemie, românii se calcă în picioare în faţa Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca pentru a ajunge mai repede să se îmbarce în charterele care îi vor duce în Germania, la muncă. Imagini cu înghesuiala au fost suprinse joi, 9 aprilie. Oamenii sunt sosiţi din toate colţurile ţării, inclusiv din judeţele din sudul şi din estul …

The post VIDEO Mii de români se înghesuie la avioanele spre Germania. Haos la Aeroportul Cluj-Napoca. appeared first on CititulNuDoare.

]]>
În plină pandemie, românii se calcă în picioare în faţa Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca pentru a ajunge mai repede să se îmbarce în charterele care îi vor duce în Germania, la muncă. Imagini cu înghesuiala au fost suprinse joi, 9 aprilie.

Oamenii sunt sosiţi din toate colţurile ţării, inclusiv din judeţele din sudul şi din estul ţării şi vor zbura spre Germania. Regulile de distanţare nu au fost respectate, iar lumea s-a înghesuit în special în faţa aeroportului. Deşi prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a trimis mai multe echipaje de jandarmi pentru a păstra ordinea, totul s-a dovedit în zadar. Oamenii au acuzat faptul că o singură poartă de acces a fost deschisă, iar mulţi dintre ei s-au înghesuit pentru a avea prioritate.

Prefectul Clujului a dat vina pe operatorul privat care efectuează zborurile, fără a da însă un nume. Mai departe, Mircea Abrudean a afirmat că reprezentanţii companiei au gestionat prost situaţia. Nu a putut însă să explice de ce jandarmii şi echipajele de poliţie au fost depăşite de situaţie.

„Cursele sunt organizate de un operator privat, care a gestionat prost situaţia. I-a adus pe oameni grămadă, în condiţiile in care zborurile charter sunt programate să plece de la 13.00  la 21.00, aproximativ. Oamenii intră controlat în aerogară, problema e în exterior. Am trimis jandarmi şi forte ale poliţiei pentru a-i dispersa. Oamenii au venit în autocare împreună, cu avioanele vor merge tot împreună”, a declarat prefectul Clujului. Acesta a precizat şi că „Organizarea aparţine unui operator privat care va fi anchetat pentru modul în care acest lucru. Încercăm să luăm măsurile care se pot lua în acest moment”.

The post VIDEO Mii de români se înghesuie la avioanele spre Germania. Haos la Aeroportul Cluj-Napoca. appeared first on CititulNuDoare.

]]>
https://www.cititulnudoare.ro/video-mii-de-romani-se-inghesuie-la-avioanele-spre-germania-haos-la-aeroportul-cluj-napoca/feed/ 0
eMAG pune la vânzare peste 7 milioane de măşti pentru clienţi, fără adaos comercial. Ce preț au acestea https://www.cititulnudoare.ro/emag-pune-la-vanzare-peste-7-milioane-de-masti-pentru-clienti-fara-adaos-comercial-ce-pret-au-acestea/ https://www.cititulnudoare.ro/emag-pune-la-vanzare-peste-7-milioane-de-masti-pentru-clienti-fara-adaos-comercial-ce-pret-au-acestea/#respond Thu, 09 Apr 2020 11:40:10 +0000 https://www.cititulnudoare.ro/?p=17207 Peste şapte milioane de măşti de protecţie vor fi disponibile începând de astăzi pe eMAG, clienţii pot comanda produsul fără adaos comercial. Măştile sunt disponibile în seturi de 50 de bucăţi, iar pentru că interesul este extrem de mare, dar şi în scopul prevenirii revânzării la preţ crescut, comenzile sunt limitate la o cutie pentru …

The post eMAG pune la vânzare peste 7 milioane de măşti pentru clienţi, fără adaos comercial. Ce preț au acestea appeared first on CititulNuDoare.

]]>
Peste şapte milioane de măşti de protecţie vor fi disponibile începând de astăzi pe eMAG, clienţii pot comanda produsul fără adaos comercial. Măştile sunt disponibile în seturi de 50 de bucăţi, iar pentru că interesul este extrem de mare, dar şi în scopul prevenirii revânzării la preţ crescut, comenzile sunt limitate la o cutie pentru fiecare client. Vezi aici siteul EMAG și preturile.

Având în vedere stocurile actuale, preţul fără adaos este de 146,83 de lei şi va fi actualizat săptămânal, lunea şi joia, pe baza costului mediu ponderat de la fiecare aprovizionare, afişat transparent în pagina produsului.Vezi aici siteul EMAG și preturile.

„Începând de azi, setul de măşti simple cu trei pliuri este disponibil la eMAG şi poate fi livrat rapid, în orice localitate. Ne dorim ca fiecare român să aibă acces la măsuri de protecţie de bază, astfel că am decis să vindem fără profit acest produs. Fără a fi specializaţi în această categorie de produse, am învăţat şi ne-am adaptat, din mers, astfel încât să putem veni în întâmpinarea unei nevoi pe care oamenii o au în aceste zile şi care vizează sănătatea publică”, a spus Iulian Stanciu, CEO eMAG.

Primul transport de măşti destinat vânzării a sosit ieri pe aeroportul Henri Coandă cu un avion Boeing 787, iar următorul transport va fi disponibil la vânzare începând de duminică. Necesarul pentru cei care se luptă cu pandemia COVID-19 – medici, jandarmi sau militari – a fost prioritizat, primele cantităţi au fost distribuite prin programul Donează pentru linia întâi, organizat de Banca Transilvania, Mobexpert, Bitdefender şi eMAG, iar acum eMAG începe să vândă pentru toţi clienţii.Vezi aici siteul EMAG și preturile.

În această perioadă, pe fondul prevenirii infecţiei cu COVID-19, eMAG recomandă clienţilor să urmeze îndeaproape anunţurile autorităţilor şi să efectueze plata online cu cardul, evitând astfel plata cu cash.

Pentru a-şi proteja angajaţii şi clienţii, eMAG a luat un set de măsuri pe care le adaptează în funcţie de evoluţia situaţiei şi de recomandările autorităţilor. Astfel, tuturor angajaţilor de la depozite li se ia temperatura de două ori pe zi şi poartă mănuşi şi măşti, în timp ce toate spaţiile de lucru, de la aprovizionare la livrare, inclusiv maşini, sunt dezinfectate periodic şi zonele comune sunt dotate cu dezinfectanţi pe bază de alcool 80%.

De asemenea, curierii poartă mască şi mănuşi, livrează coletele fără contact şi sunt instruiţi cum să se protejeze pe ei şi pe cei din jurul lor, iar consolele easybox sunt dezinfectate la fiecare alimentare.

The post eMAG pune la vânzare peste 7 milioane de măşti pentru clienţi, fără adaos comercial. Ce preț au acestea appeared first on CititulNuDoare.

]]>
https://www.cititulnudoare.ro/emag-pune-la-vanzare-peste-7-milioane-de-masti-pentru-clienti-fara-adaos-comercial-ce-pret-au-acestea/feed/ 0
Spania a atins vârful epidemiei și va reduce treptat măsurile de izolare, anunță premierul Pedro Sanchez https://www.cititulnudoare.ro/spania-a-atins-varful-epidemiei-si-va-reduce-treptat-masurile-de-izolare-anunta-premierul-pedro-sanchez/ https://www.cititulnudoare.ro/spania-a-atins-varful-epidemiei-si-va-reduce-treptat-masurile-de-izolare-anunta-premierul-pedro-sanchez/#respond Thu, 09 Apr 2020 10:53:05 +0000 https://www.cititulnudoare.ro/?p=17205 Spania va începe în curând să reducă treptat măsurile adoptate în starea de urgență pentru a împiedica răspândirea epidemiei de coronavirus, a anunțat premierul Pedro Sanchez, joi 9 aprilie.  Totodată, premierul spaniol a cerut Parlamentului să aprobe cererea sa de a extinde starea de urgență până în 26 aprilie, informează CNN. Autoritățile spaniole au anunțat …

The post Spania a atins vârful epidemiei și va reduce treptat măsurile de izolare, anunță premierul Pedro Sanchez appeared first on CititulNuDoare.

]]>
Spania va începe în curând să reducă treptat măsurile adoptate în starea de urgență pentru a împiedica răspândirea epidemiei de coronavirus, a anunțat premierul Pedro Sanchez, joi 9 aprilie.  Totodată, premierul spaniol a cerut Parlamentului să aprobe cererea sa de a extinde starea de urgență până în 26 aprilie, informează CNN.

Autoritățile spaniole au anunțat astăzi 683 de morți în ultimele 24 de ore, ducând bilanțul total al victimelor la peste 15.000 de victime. „Am atins vârful și acum începe procesul de scădere” a spus Sanchez joi în fața unui Legislativ aproape inexistent, deoarece majoritatea parlamentarilor lucrează de acasă.

Totuși, Sanchez a avertizat că întoarcerea la o viață normal se va face „treptat”, în funcție de severitatea actualei crizei de sănătate.

„Escaladarea situației a fost dificilă, va fel va fi și coborârea”, a spus Sanchez. „Ne confruntăm cu cea mai mare amenințare pentru planeta noastră de la gripa din 1918”, a adăugat premierul spaniol, explicând că întoarcerea la normal nu se va întâmpla doar în funcție de faze. „Ultimul lucru pe care ni-l putem permite este un pas înapoi, pentru că acest lucru ar însemna mai mult decât regres”, ar fi „o reîntoarcere” a virusului.

Șeful guvernului spaniol a mai spus că „Europa nu își permite să ignore virusul” și a cerut premierilor să se unească și să solicite un răspuns unificat la criză. „Uniunea Europeană este în pericol dacă nu există solidaritate în privința virusului”.

Spania este a doua cea mai afectată țară de coronavirus din lume, având peste 150.000 de cazuri confirmate și peste 15.000 de morți.

The post Spania a atins vârful epidemiei și va reduce treptat măsurile de izolare, anunță premierul Pedro Sanchez appeared first on CititulNuDoare.

]]>
https://www.cititulnudoare.ro/spania-a-atins-varful-epidemiei-si-va-reduce-treptat-masurile-de-izolare-anunta-premierul-pedro-sanchez/feed/ 0
Impact violent, între două TIR-uri, în această dimineață, pe DN1 – Galerie foto https://www.cititulnudoare.ro/impact-violent-intre-doua-tir-uri-in-aceasta-dimineata-pe-dn1-galerie-foto/ https://www.cititulnudoare.ro/impact-violent-intre-doua-tir-uri-in-aceasta-dimineata-pe-dn1-galerie-foto/#respond Thu, 09 Apr 2020 09:01:27 +0000 https://www.cititulnudoare.ro/?p=17201 Un accident rutier în care au fost implicate două TIR-uri s-a produs joi, 9 aprilie,  în jurul orei 10.00 pe DN 1, în stațiunea Predeal.  Potrivit informațiilor inițiale transmise de autoritățile locale, două persoane ar fi fost rănite, iar mai multe echipaje ISU Brașov  au intervenit la fața locului pentru asigurarea zonei Centrul INFOTRAFIC din …

The post Impact violent, între două TIR-uri, în această dimineață, pe DN1 – Galerie foto appeared first on CititulNuDoare.

]]>
Un accident rutier în care au fost implicate două TIR-uri s-a produs joi, 9 aprilie,  în jurul orei 10.00 pe DN 1, în stațiunea Predeal. 

Potrivit informațiilor inițiale transmise de autoritățile locale, două persoane ar fi fost rănite, iar mai multe echipaje ISU Brașov  au intervenit la fața locului pentru asigurarea zonei

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că traficul rutier este întrerupt pe DN 1 Ploiești – Brașov, în localitatea Predeal, din cauza unui accident în care au fost implicate două autotrenuri. Din fericire, nici unul dintre șoferi nu a fost rănit grav în urma accidentului, a transmis Realitatea de Prahova, care citează surse medicale.

Vezi mai jos imagini de la locul accidentului:

The post Impact violent, între două TIR-uri, în această dimineață, pe DN1 – Galerie foto appeared first on CititulNuDoare.

]]>
https://www.cititulnudoare.ro/impact-violent-intre-doua-tir-uri-in-aceasta-dimineata-pe-dn1-galerie-foto/feed/ 0
Asistentă medicală româncă decedată în Italia în urma infecției cu coronavirus https://www.cititulnudoare.ro/asistenta-medicala-romanca-decedata-in-italia-in-urma-infectiei-cu-coronavirus/ https://www.cititulnudoare.ro/asistenta-medicala-romanca-decedata-in-italia-in-urma-infectiei-cu-coronavirus/#respond Thu, 09 Apr 2020 05:23:48 +0000 https://www.cititulnudoare.ro/?p=17199 Originară din Târgoviște, dar stabilită în Italia de mulți ani, Elena Rodica Nițu, în vârstă de 41 de ani, a făcut parte din armata medicală care luptă neîncetat în prima linie împotriva epidemiei de coronavirus. Românca noastră lucra ca asistentă medicală la spitalul Oglio Po din Casalmaggiore, provincia Cremona, dar în urmă cu câteva săptămâni …

The post Asistentă medicală româncă decedată în Italia în urma infecției cu coronavirus appeared first on CititulNuDoare.

]]>
Originară din Târgoviște, dar stabilită în Italia de mulți ani, Elena Rodica Nițu, în vârstă de 41 de ani, a făcut parte din armata medicală care luptă neîncetat în prima linie împotriva epidemiei de coronavirus. Românca noastră lucra ca asistentă medicală la spitalul Oglio Po din Casalmaggiore, provincia Cremona, dar în urmă cu câteva săptămâni a fost infectată cu COVID-10 și marți, 7 aprilie, și-a dat ultima răsuflare în singurătate și departe de cei dragi din cauza acestei boli.

„Era o fată drăguță și veselă, întotdeauna devotată muncii, pe care a iubit-o cu adevărat. S-a dedicat trup și suflet pacienților săi, nu se oprea niciodată”, au spus colegele Elenei, citate de Cremona Oggi.

Potrivit sursei citate, Elena lucra în cadrul secției de Dializă din spitalul Oglio Po din Casalmaggiore și tot acolo este posibil să fi fost infectată cu noul coronavirus. Conaționala noastră a fost contaminată în urmă cu o lună, dar în scurt timp starea ei s-a agravat și a fost transferată apoi la un spital din Milano.

În cursul zilei de marti, 7 aparilie,  din păcate, Elena Rodica Nițu a decedat pe patul de spital, în singurătate, fără rude și fără niciun prieten aproape. Românca noastră a sosit în Italia în urmă cu circa 15 ani, dar se afla singură aici, având în România însă părinții și fratele rămași. Familia ei încearcă acum să facă tot posibilul pentru a-i repatria trupul și a-i oferi o înmormântare creștinească pe pământ românesc, mai scrie sursa citată.

„De astăzi, prietena mea, Elena Rodica Nițu, este înger!!! Drum lin printre îngeri, dragă prietenă!! A făcut pana în ultima clipă ce a iubit cel mai mult… Să ajute!!! Rămas bun, suflet bun!!”, a transmis pe Facebook, Ramona, o prietenă de-a Eleneai, cadru medical și ea, dar în Târgoviște.

În Italia au decedat până astăzi 94 de medici și 26 de asistenți medicali, atât italieni, cât și alte naționalităț, iar 6.549 de cadre mediale au fost infectate în total, conform celor mai recente date. Numărul cadrelor medicale de origine română din această țară este de circa 10.000.

The post Asistentă medicală româncă decedată în Italia în urma infecției cu coronavirus appeared first on CititulNuDoare.

]]>
https://www.cititulnudoare.ro/asistenta-medicala-romanca-decedata-in-italia-in-urma-infectiei-cu-coronavirus/feed/ 0
Marea Britanie anunţă încă 828 de morţi, în ultimele 24 de ore, dintre pacienţii cu covid-19 https://www.cititulnudoare.ro/marea-britanie-anunta-inca-828-de-morti-in-ultimele-24-de-ore-dintre-pacientii-cu-covid-19/ https://www.cititulnudoare.ro/marea-britanie-anunta-inca-828-de-morti-in-ultimele-24-de-ore-dintre-pacientii-cu-covid-19/#respond Wed, 08 Apr 2020 14:58:59 +0000 https://www.cititulnudoare.ro/?p=17197 Numărul de decese din Marea Britanie, dintre pacienții infectați cu covid-19, a crescut cu 828, iar numărul total de decese din aceasta țară a ajuns la 6.483, a anunțat miercuri, 8 aprilie,  serviciul medical britanic.  Oficialii britanici au anunțat că 46 dintre cei 828 de pacienți decedați, cu vârste cuprinse între 35 și 96 de …

The post Marea Britanie anunţă încă 828 de morţi, în ultimele 24 de ore, dintre pacienţii cu covid-19 appeared first on CititulNuDoare.

]]>
Numărul de decese din Marea Britanie, dintre pacienții infectați cu covid-19, a crescut cu 828, iar numărul total de decese din aceasta țară a ajuns la 6.483, a anunțat miercuri, 8 aprilie,  serviciul medical britanic.  Oficialii britanici au anunțat că 46 dintre cei 828 de pacienți decedați, cu vârste cuprinse între 35 și 96 de ani, nu au avut alte probleme medicale, informează reuters.com.

O analiză realizată de Institutul de Metrică și Evaluare a Sănătății din Seattle prezice 66.000 de morți în UK până în luna august, relatează The Guardian.

Primarul Londrei a anunțat că numărul morților din transport include 9 șoferi de autobuz, precum și trei angajați ai regiei de transport din Londra, Transport for London, aun angajat din subteran și un lucrător pentru unul dintre furnizorii TfL. Primarul a transmis condoleanțe familiilor afectate și a promis că va întări eforturile pentru a asigura protecția muncitorilor din transport, scrie SkyNews.

În altă ordine de idei, un studiu realizat de cercetători de top de la IHME, Institutul de Metrică şi Evaluare a Sănătăţii din Seattle, dar contrazis de alţi cercetători pe al căror model de predicţie se bazează guvernul britanic, arată că Marea Britanie va devenit ţara cea mai lovită de pandemie, cu 40% din totalul de morţi de pe continent, relatează The Guardian.

IHME a prezis 66.000 de morţi din cauza COVID-19 în UK până în luna august, reiterând că ţara a impus cu întârziere măsuri obligatorii de distanţare socială din cauza strategiei de dobândire a ”imunităţii de turmă”. Studiul este contrazis de alţi cercetători: Profesorul Neil Ferguson, de la Imperial College London, susţine că cifrele folosite în model sunt de 2 ori mai mari decât în realitate.

The post Marea Britanie anunţă încă 828 de morţi, în ultimele 24 de ore, dintre pacienţii cu covid-19 appeared first on CititulNuDoare.

]]>
https://www.cititulnudoare.ro/marea-britanie-anunta-inca-828-de-morti-in-ultimele-24-de-ore-dintre-pacientii-cu-covid-19/feed/ 0
Cifrele de astăzi din Spania și Germania. 757 de decese în Spania și 254 în Germania, în ultimele 24 de ore https://www.cititulnudoare.ro/cifrele-de-astazi-din-spania-si-germania-757-de-decese-in-spania-si-254-in-germania-in-ultimele-24-de-ore/ https://www.cititulnudoare.ro/cifrele-de-astazi-din-spania-si-germania-757-de-decese-in-spania-si-254-in-germania-in-ultimele-24-de-ore/#respond Wed, 08 Apr 2020 11:49:47 +0000 https://www.cititulnudoare.ro/?p=17193 Numărul zilnic al deceselor şi al noilor cazuri de infectare cu Covid-19 înregistrate în Spania a crescut la 757 de morţi şi 6.180 de infectări, au anunțat miercuri, 8 aprilie autoritățile spaniole, citate de El Pais. După câteva zile în care în ţară au fost raportate cifre în scădere, miercuri, autorităţile sanitare au anunţat bilanţul …

The post Cifrele de astăzi din Spania și Germania. 757 de decese în Spania și 254 în Germania, în ultimele 24 de ore appeared first on CititulNuDoare.

]]>
Numărul zilnic al deceselor şi al noilor cazuri de infectare cu Covid-19 înregistrate în Spania a crescut la 757 de morţi şi 6.180 de infectări, au anunțat miercuri, 8 aprilie autoritățile spaniole, citate de El Pais.

După câteva zile în care în ţară au fost raportate cifre în scădere, miercuri, autorităţile sanitare au anunţat bilanţul ultimelor 24 de ore: 757 de decese şi 6.180 de noi cazuri de Covid-19.

Numărul cazurilor noi este cu aproximativ 680 de mare faţă de intervalul anterior. Cel al deceselor a crescut cu 14. În total, de la începutul epidemiei în Spania au fost înregistrate oficial 146.690 de cazuri, 48.021 de pacienţi trataţi şi 14.555 de decese. Un număr de 63.516 persoane sunt spitalizate.

Noul coronavirus a contaminat 103.228 persoane şi a ucis 1.861 în Germania, a anunţat miercuri Institutul de boli infecţioase Robert Koch (RKI), însărcinat cu lupta împotriva virusului la nivel federal, relatează Reuters. Germania se situează astfel, pe locul cinci în topul țărilor cel mai afectate de pandemia de coronavirus, după SUA, Spania, Italia şi Franţa, înaintea Chinei și Coreei de Sud.

Germania a înregistrat 4.003 de contaminări şi 254 de decese într-o zi, potrivit bilanţului insitutului de miercuri, 8 aprilie. Potrivit RKI, statele federale cele mai afectate continuă să fie Bavaria, cu 27.564 cazuri, Renania de Nord-Westfalia (20.929) şi Baden-Württemberg (20.680), reprezentând o creştere de 1.401, respectiv 709 şi 539 în ultimele 24 de ore. Prin urmare, rata incidenţei la nivel federal se situează la 124 infectări la fiecare 100.000 de locuitori, cu clare diferenţe regionale.

În România au fost confirmate, până miercuri, 4.761 de infecții cu coronavirus. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale. În total, în România au murit 209 persoane infectate cu coronavirus.

Noul coronavirus continuă să facă ravagii în Statele Unite, care au înregistrat aproape 2.000 de morţi – cel mai grav bilanţ zilnic în lume de la începutul pandemiei ce a pornit din oraşul chinez Wuhan, unde viaţa îşi reintră uşor în drepturi, relatează AFP:

Odată cu această creştere-record, prima putere mondială se apropie încă un pic de primele două cele mai îndoliate ţări de până acum, Italia şi Spania.

”Ştiu că anumite ţări foarte populate au mai multe cazuri decât noi, dar că ele nule declară”, s-a apărat marţi Donald Trump, care a evocat numărul mare de teste efectuate în Statele Unite.

Preşedintele american a ameninţat, de asemenea, să suspende finanţarea americană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), prea apropiată, în opinia sa, de Beijing. ”Totul pare foarte favorabil Chinei (…). Ei se înşală în multe privinţe”, a tunat el.

Numărul contaminărilor cu noul coronavirus în Statele Unite se apropie de pragul de 400.000, iar cel al deceselor din cauza covid-19 a depăşit 12.700, cu peste 1.800 de morţi înregistraţi marţi, relatează Reuters.

Peste 1,4 milioane de persoane au fost testate pozitiv pentru COVI-19 în întreaga lume, potrivit statisticilor Universității Johns Hopkins. Dintre acestea, peste 300.000 au fost declarate vindecate.

Numărul deceselor a depășit 82.000, potrivit universității, care adună bilanțurile oficiale furnizate de fiecare țară care a declarat cazuri de coronavirus.

The post Cifrele de astăzi din Spania și Germania. 757 de decese în Spania și 254 în Germania, în ultimele 24 de ore appeared first on CititulNuDoare.

]]>
https://www.cititulnudoare.ro/cifrele-de-astazi-din-spania-si-germania-757-de-decese-in-spania-si-254-in-germania-in-ultimele-24-de-ore/feed/ 0
O asistentă de la Spitalul Județean din Deva, în stare gravă, după ce a fost scuipată de o pacientă Covid pozitivă https://www.cititulnudoare.ro/o-asistenta-de-la-spitalul-judetean-din-deva-in-stare-grava-dupa-ce-a-fost-scuipata-de-o-pacienta-covid-pozitiva/ https://www.cititulnudoare.ro/o-asistenta-de-la-spitalul-judetean-din-deva-in-stare-grava-dupa-ce-a-fost-scuipata-de-o-pacienta-covid-pozitiva/#respond Wed, 08 Apr 2020 10:34:28 +0000 https://www.cititulnudoare.ro/?p=17191 Bianca Glodean, medic internist la Spitalul Județean din Deva, a povestit la Digi24, miercuri, 8 aprilie,  că una dintre asistente a fost scuipată de o pacientă cu Covid-19, iar acum cadrul medical, care s-a infectat între timp, este într-o stare destul de gravă. Alți patru medici de la secția de ATI a spitalului sunt și …

The post O asistentă de la Spitalul Județean din Deva, în stare gravă, după ce a fost scuipată de o pacientă Covid pozitivă appeared first on CititulNuDoare.

]]>
Bianca Glodean, medic internist la Spitalul Județean din Deva, a povestit la Digi24, miercuri, 8 aprilie,  că una dintre asistente a fost scuipată de o pacientă cu Covid-19, iar acum cadrul medical, care s-a infectat între timp, este într-o stare destul de gravă. Alți patru medici de la secția de ATI a spitalului sunt și ei contaminați, dar starea lor este mai bună.

„De o săptămână avem echipamente suficiente, medicii ar fi fost și ei suficienți, dar acum o parte din ei s-au îmbolnăvit. Sunt vreo opt doctori, dintre care patru de pe Terapie Intensivă. Starea lor este, din fericire, bună. Avem în schimb o doamnă asistentă la Cardiologie, cu care chiar eu am fost de gardă, și o pacientă Covid pozitivă ne-a scuipat, a devenit violentă în noaptea respectivă și doamna asistentă nu este chiar așa într-o stare bună, de unde se vede că nu totdeauna lucrurile sunt neapărat fericite. Noi sperăm într-un final fericit și suntem convinși că așa o să fie. Dar cu un pic de mai multă străduință și cu un pic de mai multă suferință, din păcate”, a declarat medicul, marți seara, la Digi24.

Bianca Glodean este vicepreședintele sindicatului medicilor din Spitalul Județean din Deva, acolo unde se înregistrează o situație aparte: spitalul a devenit un focar de Covid-19, are cadre medicale infectate, conducerea spitalului a demisionat, iar ministrul sănătății, Nelu Tătaru, care urmează să viziteze personal spitalul, a declarat marți că nu exclude posibilitatea ca și aici să fie numită o conducere militară, după modelul spitalului din Suceava.

Nemulțumirile cadrelor medicale din spital se leagă de instituirea unei carantine obligatorii, dar și de faptul că spitalul, deși este județean, a fost desemnat de la început ca fiind spital pentru tratarea bolnavilor de Covid-19.

„La noi au fost o serie de bâlbe, care au dus până la urmă, nu știm nici până acum din ce motiv, la desemnarea Spitalului nostru Județean, din prima, ca spital Covid și la infectarea consecutivă a mai multor cadre medicale. Aceasta a determinat apoi instituirea unei carantine, pe care noi am văzut-o, cu colegii din sindicat, ca pe un fel de muncă forțată, pentru că au fost închiși colegi timp de patru zile – sunt și acum, în timp ce noi vorbim -, colegi care se află în acea carantină în interiorul instituției. Noi ținem foarte mult ca să ni se respecte dreptul acesta de a putea beneficia de timpul de odihnă în afara spitalului”, a explicat Bianca Glodean. Ea acuză „un haos de management la nivelul județului”.

Măsurile de carantină forțată au fost instituite în data de 29 martie, iar la un moment dat erau 100 de cadre medicale cantonate în spital. O parte au devenit pozitive la coronavirus între timp și au trecut pe post de pacienți, fiind înlocuite de cadre medicale aduse din afară, care urmează să facă și ele un astfel de stagiu de 14 zile, a explicat medicul.

În România au fost confirmate, până astăzi,8 aprilie, 4.761 de infecții cu coronavirus. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale. În total, în România au murit 209 de persoane infectate cu coronavirus. 

The post O asistentă de la Spitalul Județean din Deva, în stare gravă, după ce a fost scuipată de o pacientă Covid pozitivă appeared first on CititulNuDoare.

]]>
https://www.cititulnudoare.ro/o-asistenta-de-la-spitalul-judetean-din-deva-in-stare-grava-dupa-ce-a-fost-scuipata-de-o-pacienta-covid-pozitiva/feed/ 0
Încă 8 decese anunțate în această dimineață. O femeie de 38 de ani cu coronavirus, fără afecţiuni preexistente, a murit la Constanţa https://www.cititulnudoare.ro/inca-8-decese-anuntate-in-aceasta-dimineata-o-femeie-de-38-de-ani-cu-coronavirus-fara-afectiuni-preexistente-a-murit-la-constanta/ https://www.cititulnudoare.ro/inca-8-decese-anuntate-in-aceasta-dimineata-o-femeie-de-38-de-ani-cu-coronavirus-fara-afectiuni-preexistente-a-murit-la-constanta/#respond Wed, 08 Apr 2020 08:25:40 +0000 https://www.cititulnudoare.ro/?p=17189 O femeie de 38 de ani din Constanța a murit din cauza infecției cu noul coronavirus. Potrivit informațiilor transmise de Grupul de Comunicare Stregică, tânăra nu avea condiții medicale pre-existente. Numărul total al morților provocate de Covid-19 a depășit pragul de 200 după ce autoritățile au anunțat 6 noi decese, în această dimineață miercuri, 8 aprilie. …

The post Încă 8 decese anunțate în această dimineață. O femeie de 38 de ani cu coronavirus, fără afecţiuni preexistente, a murit la Constanţa appeared first on CititulNuDoare.

]]>
O femeie de 38 de ani din Constanța a murit din cauza infecției cu noul coronavirus. Potrivit informațiilor transmise de Grupul de Comunicare Stregică, tânăra nu avea condiții medicale pre-existente.

Numărul total al morților provocate de Covid-19 a depășit pragul de 200 după ce autoritățile au anunțat 6 noi decese, în această dimineață miercuri, 8 aprilie. Printre persoanele răpuse de noul coronavirus se află și o tânără de 38 de ani din Constanța, care, potrivit autorităților, nu suferea de alte boli.Femeia a fost internată la ATI în 31 martie, diagnosticul fiind confirmat în 1 aprilie.

Vezi mai jos toate dcesele anunțate de Grupul de comunicare strategică miercuri dimineață, 8 aprilie:

Numărul deceselor provcate de coronavirus a ajuns la 205, după ce miercuri au fost anunţate oficial opt decese, inclusiv cel al ambulanţierului de 53 de ani de la Suceava.

Deces 198

Bărbat, 53 ani din jud.Suceava.

Era ambulantier la SAJ Suceava.

Data decesului: 07.04.2020.

Deces 199

Femeie, 61 ani din jud.Mureş.

Debut pe data de 01/04/2020, cu dureri precordiale şi retrosternale, dispnee severa.

Internată pe data de 04/04/2020 la Spitalul Municipal Târnăveni-Secţia ATI, apoi transferată pe data de 06/04/2020 la SCJU Tg.Mures – Secţia ATI.

Data decesului: 07/04/2020

Pacienta avea condiţii medicale pre-existente: Insuficienţă mitrala. BPOC. “Boala hepatica cronica”.

Deces 200

Femeie, 38 ani, din jud Constanţa.

Debut pe data de 23.03.2020, internată în SCBI CT – Secţia ATI pe data de 31.03.2020, confirmată pe 01.04.2020 în SCBI CT

Fără posibilă expunere identificată, fără condiţii medicale pre-existente

Data decesului: 07.04.2020.

Deces 201

Femeie, 90 de ani din mun.Bucureşti.

Debut pe data de 04.04.2020, cu febră şi alterarea stării generale, confirmată pe 07.04.2020 în INCDMM Cantacuzino

Transferată din Spitalul “Floreasca” Bucureşti la INBI “Prof.Dr.Matei Bals” pe data de 06.04.2020

Decedata pe data 07.04.2020.

Condiţii medicale pre-existente: HTA.

Deces 202

Bărbat, 57 de ani din mun.Bucureşti.

Confirmat pe data de 26.03.2020 în INCDMM Cantacuzino.

Transferat pe 04.04.2020 din Spitalul Elias la Spitalul Colentina şi raportat la DSP Bucureşti in 07.04.2020.

Decedat pe data 07.04.2020.

Condiţii medicale pre-existente: HTA şi diabet zaharat.

Deces 203

Femeie, 76 de ani din mun.Bucureşti.

Internată pe data de 07.04.2020 în Spitalul Pantelimon cu insuficienţă respiratorie acuta, bronhopneumonie; a necesitat ventilatie mecanica.

Confirmata pe data de 07.04.2020 în INCDMM Cantacuzino.

Decedata pe data 07.04.2020.

Conditii medicale pre-existente: Obezitate, Diabet zaharat tip II, Polineuropatie, Boala renala cronica st.III.

Deces 204

Barbat, 90 de ani, din jud.Alba

Debut pe data de 06.04.2020 cu febră, dispnee, insuficienţă respiratorie

Internat pe data de 06.04.2020 in SJU Alba Iulia, în Secţia ATI cu: Sepsis cu punct de plecare pulmonar. Bronhopneumonie. Insuficienta respiratorie acuta. Tromboza venoasa profunda. COVID-19 in observaţie.

Confirmat pe data de 07.04.2020 în laboratorul DSP Alba

Decedat pe data 07.04.2020

Deces 205

Femeie, 67 de ani, din jud. Botoşani

Internată în perioada 18/03-31/03/2020 în SJU Botosani-Sectia Cardiologie. Reinternata pe data de 04/04/2020 în Spitalul de Boli infecţioase Botoşani.

Confirmată pe data de 07.04.2020 în laboratorul SCBI Iaşi.

Decedată pe data 05.04.2020

Conditii medicale pre-existente: Diabet zaharat tip II insulino-necesitant. Cardiomiopatie dilatativa. Bloc de ramura major. Insuficienta aortica, mitrala si tricuspidiana.Insuficienta cardiaca nivel III NIHA.

The post Încă 8 decese anunțate în această dimineață. O femeie de 38 de ani cu coronavirus, fără afecţiuni preexistente, a murit la Constanţa appeared first on CititulNuDoare.

]]>
https://www.cititulnudoare.ro/inca-8-decese-anuntate-in-aceasta-dimineata-o-femeie-de-38-de-ani-cu-coronavirus-fara-afectiuni-preexistente-a-murit-la-constanta/feed/ 0
Un român, șofer de TIR nu mai este de găsit după ce a fost externat dintr-un spital din Germania https://www.cititulnudoare.ro/un-roman-sofer-de-tir-nu-mai-este-de-gasit-dupa-ce-a-fost-externat-dintr-un-spital-din-germania/ https://www.cititulnudoare.ro/un-roman-sofer-de-tir-nu-mai-este-de-gasit-dupa-ce-a-fost-externat-dintr-un-spital-din-germania/#respond Wed, 08 Apr 2020 05:51:23 +0000 https://www.cititulnudoare.ro/?p=17186 Un român, șofer de tir nu mai este de găsit de mai bine de șase zile, după ce a fost externat sănătos dintr-un spital din Magdeburg, transmite Evenimentul Zilei, miercuri, 8 aprilie. Familia lui Cornel Ene, un șofer de autotren, a scris pe facebook că bărbatul s-a simțit rău, în timp ce se afla în …

The post Un român, șofer de TIR nu mai este de găsit după ce a fost externat dintr-un spital din Germania appeared first on CititulNuDoare.

]]>
Un român, șofer de tir nu mai este de găsit de mai bine de șase zile, după ce a fost externat sănătos dintr-un spital din Magdeburg, transmite Evenimentul Zilei, miercuri, 8 aprilie.

Familia lui Cornel Ene, un șofer de autotren, a scris pe facebook că bărbatul s-a simțit rău, în timp ce se afla în cursă, și a mers la spitalul din Magdeburg, de unde a fost externat, după ce i-au fost aplicate anumite tratamente medicale.

După ce a ieșit pe porțile spitalului, pe Cornel Ene parcă l-a înghițit pământul. „Cel din fotografie este unchiul meu si este sofer de tir. Numele lui este Cornel Ene.

Pe data de 31.03.2020 s.a simțit rău si a fost internat intr.un spital din Magdeburg iar după ce a fost externat în aceeași zi a dispărut.

Este bolnav de diabet si are nevoie de medicamentaţie. Vă rog, daca cineva l-a văzut să ne anunțe!!!!!

Toate actele, banii, telefoane si carduri au rămas in cabină deci nu are bani nici de mâncare sau vreo cazare măcar. Vā rog daţi SHARE sā il găsim“, a scris Loredana, nepoata bărbatului.

Pentru un alt șofer roman de TIR coronavirusul a fost, din păcate fatal Un șofer român de TIR a murit infectat cu coronavirus în Italia. Daniel avea doar 38 de ani și a stat internat în stare gravă 20 de zile. E cea mai tânără victimă a virsului, în Abruzzo.

Daniel Siriteanu, un şofer român de TIR stabilit în Italia, a murit de coronavirus la numai 38 de ani, în spitalul din Chieti, unde a fost internat în terapie intensivă. Daniel trăia de 18 ani la Tollo (Chieti). Primarul localităţii şi-a exprimat condoleanţele, a relatat  publicația italiană  tgmax.it., luni 6 aprilie.

Daniel era șofer de TIR pentru o companie din Bisenti (Teramo), un oraș din zona roșie. Tânărul nu a avut alte patologii. S-a îmbolnăvit în urmă cu aproximativ douăzeci de zile și a ajuns în spital în stare critică.

The post Un român, șofer de TIR nu mai este de găsit după ce a fost externat dintr-un spital din Germania appeared first on CititulNuDoare.

]]>
https://www.cititulnudoare.ro/un-roman-sofer-de-tir-nu-mai-este-de-gasit-dupa-ce-a-fost-externat-dintr-un-spital-din-germania/feed/ 0