Home » Noutăți » Guvernul May va introduce „actul de revocare” a legislaţiei UE în Parlamentul britanic
Turnul cu ceas Big Ben

Guvernul May va introduce „actul de revocare” a legislaţiei UE în Parlamentul britanic

Documentul care marchează începerea procesului de transferare a normelor Uniunii Europene în legislaţia britanică va fi prezentat săptămâna viitoare în Parlamentul de la Londra, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al premierului britanic Theresa May, a relatat ieri site-ul agenţiei Reuters.

În cadrul unei întruniri săptămânale a cabinetului May, ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, le-a transmis colegilor o actualizare privind „actul de revocare”, care va marca trecerea de la legislaţia UE către legislaţia britanică, ca parte a procesului de Brexit.

Prin urmare, debutul procesului legislativ privind Brexit va fi marcat săptămâna viitoare. Zeci de mii de legi ale Uniunii Europene au intrat în registrul legislativ britanic, în decursul a peste 40 de ani de apartenenţă la Blocul comunitar.

Actul de revocare a legislaţiei UE, prin care guvernul britanic va asigura o tranziţie uşoară după ieşirea din Blocul comunitar, va transpune legile Uniunii Europene şi va abroga Actul Comunităţilor Europene din 1972, documentul care formalizează calitatea de membru UE pentru Marea Britanie.

Procesul complex de transpunere a legislaţiei în Marea Britanie este estimat să dureze câţiva ani, iar în urma acestuia Parlamentul britanic va putea să modifice legislaţia actuală, pentru a asigura funcţionarea corectă a instituţiilor după Brexit.

 

Vezi și asta

Cele mai populare parfumuri pentru femeile de peste 25 de ani. Lichidări de stoc făcute de cel mai mare magazin online din România

Femeia  după vârsta de 25  de ani! Se îmbracă altfel, se comportă cu mai multă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *