În Italia de la 15 octombrie Green Pass devine obligatoriu pentru toți lucrătorii

Începând de la 15 octombrie va fi necesar un certificat Covid (în Italia numit Green Pass) pentru toți angajații publici și privați, a declarat joi, 16 septembrie, ministrul sănătății Roberto Speranza, într-o conferință de presă la Palazzo Chigi, alături de ministrul pentru afaceri regionale și autonomii, Mariastella Gelmini, ministrul administrației publice, Renato Brunetta și ministrul muncii și politicilor sociale, Andrea Orlando.

Textul noului decret a fost aprobat în această seară de Consiliul de Miniștri.

Italia va fi astfel prima țară europeană unde nu va fi permisă intrarea într-o fabrică, într-un birou, pe un șantier sau la orice alt loc de muncă, public sau privat, fără un certificat care să ateste vaccinarea, testarea sau vindecarea de Covid.

Certificatul digital verde (Green Pass) poate fi eliberat și după administrarea primei doze de vaccin, fiind valabil până la data programată pentru administrarea celei de-a doua doze (în cazul unui vaccin cu doză dublă).

În ce privește testul Covid, termenul de valabilitate va fi de 72 de ore pentru cel tip PCR și 48 de ore pentru testul antigen.

Sancțiuni:

Amenzi de până la 1.500 de euro pentru cei care nu se vor conforma și concediu fără plată după cinci zile de absență pentru salariații la stat și numai după o zi pentru cei de la privat. Nu vor putea însă să fie concediați.

Cum se obține certificatul verde în România. Poate fi descarcat ușor, printat sau folosit direct de pe telefon. Durează doar cateva minute 

Vezi și asta

Două românce, mamă și fiică, arestate în Italia. Acuzații grave despre jefuirea bătrânilor

Două femei de naționalitate română, mamă și fiică, în vârstă de 44 și 21 de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *