Home » Români de pretutindeni » Îngrijitoare româncă din Italia, condamnată și lăsată fără averea de 250.000 de euro moștenită de la bătrânul pe care îl îngrijise

Îngrijitoare româncă din Italia, condamnată și lăsată fără averea de 250.000 de euro moștenită de la bătrânul pe care îl îngrijise

O româncă de 54 de ani care a lucrat timp de cinci ani ca „badantă” pentru un bătrân italian de 93 de ani din localitatea italiană Sestola, provincia Modena, a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare, marți 23 iulie și a pierdut toate bunurile moștenite de la bătrânul pentru care lucrase 5 ani de zile.

 Conform celor relatate de ziarul Il Resto del Carlino, judecătorii au considerat că românca l-ar fi convins pe bătrân încă de la început să-i facă unele cadouri în bijuterii, apoi a vrut chiar să se mărite cu el, dar primarul localității de la acea vreme a refuzat să oficializeze căsătoria.

În 2012, la numai un an de când lucra pentru bătrânul respectiv, îngrijitoarea româncă se pare că a reușit să-l convingă pe acesta să o numească moștenitoare unică în testamentul său, devenind astfel proprietara a mai multor imobile din localitate, precum și a două terenuri. Nepoții pensionarului, trei la număr, au denunțat-o pe „badantă” încă de la început pentru aceste acțiuni, iar după moartea bătrânului, care a avut loc în anul 2016, toate aceste neînțelegeri s-au mutat în tribunal.

A urmat apoi un lung proces în care au fost depuse mai multe mărturii din partea specialiștilor, dar și a rudelor și apropiaților bătrânului, care aveau ca scop principal să demonstreze că pensionarul nu era capabil să ia decizii de unul singur și că a fost manipulat de femeia româncă pentru a deveni moștenitoarea averii. Iar judecătorul le-a dat dreptate și în cursul zilei de marți a condamnat-o pe îngrijitoare la un an de închisoare cu suspendare pentru eludarea unei persoane cu handicap psihic.

Toate bunurile bătrânului, care se ridică la o valoare totală de circa 250.000 de euro, vor fi restituite nepoților în urma acestei sentințe, mai scrie sursa citată.

Vezi și asta

Nu mai puțin de 793 de decese și 6557 de noi cazuri în Italia în ultimele 24 de ore

Încă 6.557 de cazuri de infecție cu noul coronavirus confirmate în Italia în ultimele 24 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

espressocafe.ro