Italia: date „îngrozitoare” despre numărul noilor infecţii, ministrul Sănătăţii cere lockdown

Noile date din Italia privind infecţiile cu COVID-19 sunt „îngrozitoare”, iar ministrul italian al Sănătăţii a spus că autorităţile mai au la dispoziţie doar două zile pentru a aproba restricţii mai severe şi să instituie un lockdown pentru a opri răspândirea virusului, informează Agerpres.

Italia a înregistrat duminică aproape 32.000 de noi contaminări, cel mai mare număr zilnic de la declanşarea pandemiei, şi circa 300 de noi decese cauzate de COVID-19.În total, numărul de italieni care au murit până în prezent de COVID-19 a ajuns la 38.618.

„Avem 48 de ore pentru a încerca să aprobăm o nouă înăsprire a restricţiilor, este vorba de prea mulţi oameni, victime ale noului coronavirus”, a spus ministrul Roberto Speranza, citat de Corriere della Sera.

Un nou lockdown pare a fi singura opţiune pentru a reduce numărul de contaminări şi decese, a spus ministrul, însă există încă îndoieli în legătură cu modul în care ar trebui gestionate şcolile şi îmbunătăţite condiţiile din transportul public.

Săptămâna trecută, guvernul italian condus de premierul Giuseppe Conte a impus restricţii în domeniul afacerilor, ordonând ca restaurantele şi barurile să nu mai primească clienţi după orele 18:00 şi închiderea totală a sălilor de fitness, de cinema şi a teatrelor, în încercarea de a stăvili această resurgenţă accelerată a coronavirusului.

Numeroase oraşe şi regiuni, inclusiv Lombardia, cea mai afectată de pandemie, au interzis de asemenea circulaţia locală pe timpul nopţii.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri