Muncești în străinătate? Ai dreptul la alocație europeană pentru copilul tău!

Puţini români care lucrează legal în străinătate ştiu că pot primi pentru copiii lor alocaţii destul de consistente, din ţara în care sunt angajaţi.

Copiii ai căror părinţi lucrează legal în străinătate, într-o ţară din UE, pot primi alocaţiile care se dau în acea ţară, în locul celor din România, care sunt, în general, mult mai mici. Copiii au dreptul la această alocaţie indiferent dacă locuiesc în România sau în ţara în care muncesc părinţii lor.

CUANTUMUL  ALOCAŢIEI  EUROPENE?

Alocaţiile “europene” reprezintă o formă de prestaţii familiale care au ca scop asigurarea securităţii sociale pentru salariaţii şi lucrătorii independenţi, şi membrii familiilor acestora, care au reşedinţa într-un stat membru al Uniunii Europene şi desfăşoară o activitate salarială sau independentă într-unul dintre aceste state. Aceste “alocaţii” se acordă pentru copiii avuţi în îngrijire, ca şi alocaţiile care se acordă în România. Diferenţa constă în faptul că, urmare a desfăşurării unei activităţi salariale sau independente pe teritoriul unui alt stat membru UE, această alocaţie poate avea un cuantumul mai mare (în majoritatea cazurilor), acest cuantum depinzând de legislaţia statului respectiv. De aceste alocaţii pot beneficia copiii ai căror părinţi lucrează legal pe teritoriul Uniunii Europene. Astfel, părinţii care au dreptul de a primi această alocaţie ca urmare a activităţii desfăşurate în afara României, pe teritoriul Uniunii Europene, pot beneficia de alocaţie pentru copiii lor, în cuantumul stabilit de legislaţia ţării în care lucrează, indiferent dacă aceştia au sau nu copiii împreună cu ei.

CE ACTE SUNT NECESARE

Pentru obţinerea “alocaţiei europene” trebuie să vă adresaţi instituţiei competente cu plata prestaţiilor familiale din România (AJPS) şi din statul în care lucrătorul migrant îşi desfăşoară activitatea. Aceste instituţii sunt organizate diferit de la un stat la altul. În Italia, de exemplu, trebuie să mergeţi la Institutului Naţional de Protecţie Socială (INPS). campania.euro-tax.ro%20
În Romania, instituţia responsabilă cu plata prestaţiilor familiale  este Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale, care la nivel local este reprezentată de Agenţiile Judeţene pentru Prestaţii Sociale.  Procedura se demareaza prin depunerea formularului E411 completat în partea A la instituţiile abilitate cu plata prestatiilor familiale din România sau din ţara în care lucrătorul migrant îşi desfăşoară activitatea. Plata “alocatiei europene” va fi efectuata dupa completarea integrala a formularului E411 si depunerea acestuia la institutia responsabila din statul UE competent cu plata “alocatiei”. Perioada de timp scursa intre data depunerii formularului E411 la institutia responsabila cu plata “alocatiei europene” si plata propriu-zisa a alocatiei depinde de factori precum: corectitudinea datelor completate in formular (nume, adrese, coduri numerice personale etc.) si perioada necesara obtinerii de informatii de la alte institutii abilitate.

Procedura consta in completarea formularului E411, in dublu exemplar, reprezentand cererea de informatii privind dreptul la prestatii familiale in statul de resedinta al membrilor familiei si depunerea acestuia la institutia abilitata (vezi pagina Unde trebuie sa ma adresez?).
Urmatorul pas este stabilirea statului competent care va acorda alocatia, in functie de natura activitatii desfasurate de catre parinti pe teritoriul Romaniei si/sau al statului respectiv. Indiferent care este statul competent, procedura de obtinere a „alocatiei” este aceeasi: completarea formularului E411.
Formularul E411 are doua parti: A si B, care se vor completa dupa cum urmeaza:
• Partea A din formular se completeaza de catre lucratorul migrant care se adreseaza institutiei competente cu plata prestatiilor familiale din statul unde isi desfasoara activitatea. In aceasta parte a formularului trebuie completate toate datele privind identitatea persoanelor mentionate si este indicat ca solicitantul sa trimita institutiei abilitate din Romania fotocopii dupa actele de stare civila a membrilor familiei, hotarare de divort ori de incredintare a copilului/copiilor, dupa caz.
• La primirea formularului, Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale (AJPS) trebuie sa completeze partea B a formularului pentru care va solicita informatii, dupa caz, de la:
a) Inspectoratul Teritorial de Munca;
b) Casa Judeteana de Pensii;
c) Directia Generala a Finantelor Publice;
d) Inspectoratul Scolar Judetean (in cazul in care copiii avuti in intretinere urmeaza cursurile invatamantului preuniversitar);
e) Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

DOCUMENTE UTILE 

Reguli de bază și exemple pentru primirea alocației europene:

I. Reguli de baza
 • Dreptul la prestatiile familiale prevazute de legislatia tarii de angajare: indiferent de statul membru de resedinta al lucratorului migrant si al membrilor familiei sale, acesta are dreptul la prestatiile din statul in care isi desfasoara activitatea (art. 73 din Reg. 1408/71);

EXEMPLU: Copilul are domiciliul sau resedinta in Romania, iar parintii desfasoara activitatea in Olanda. Olanda va plati prestatiile familiale pentru copilul care a ramas pe teritoriul Romaniei, conform prevederilor legislatiei sale si in cuantumul prevazut de acest stat, adica 63 euro lunar.

Totusi, daca cuantumul prestatiilor la care ar avea dreptul copilul in Romania este mai mare decat cel acordat in statul de activitate al parintilor, atunci Romania poate acorda un complement diferential, calculat ca diferenta intre cuantumul prestatiilor acordate de Romania si cuantumul platit in acel stat membru.
In situatia in care copilul isi schimba resedinta in statul de activitate al parintilor, Romania nu va mai trebui sa plateasca un complement diferential, competenta platii prestatiilor familiale devenind a statului de activitate al parintilor.
In situatia prezentata, cuantumul acordat de Romania nu depaseste cuantumul acordat de Olanda, iar plata drepturilor de alocatie pentru copil in Romania se suspenda.
 • Perioadele de activitate salariala sau independenta realizate intr-un alt stat membru, sunt totalizate si sunt luate in considerare la stabilirea dreptului la prestatii familiale (art. 72 din Reg. 1408/71).

EXEMPLU: La stabilirea dreptului la indemnizatia pentru cresterea copilului pe teritoriului Romaniei, cele 12 luni de venituri profesionale inaintea datei nasterii copilului, pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele au desfasurat activitati in alte state membre ale UE sau in state care apartin Spatiului Economic European.

II. Reguli de prevenire a suprapunerii dreptului la prestatii
Acestea trateaza prevenirea situatiilor in care parintii primesc drepturi in aceeasi perioada de timp, din partea mai multor state membre, in baza activitatii desfasurate in aceste state membre sau in baza resedintei.
 • Activitatea parintelui si resedinta copilului in Romania si activitatea celuilalt parinte in alt stat membru.
Daca statul de resedinta a copilului este Romania, iar unul dintre parinti are activitate in Romania, iar celalalt parinte are activitate in alt stat membru, statul competent cu plata prestatiilor va fi Romania (stat de resedinta al copilului si de activitate al unuia dintre parinti), iar celalalt stat membru de activitate va acorda un complement diferential, stabilit ca diferenta intre cuantumul prestatiilor acordate in acel stat membru si cuantumul platit de Romania.

EXEMPLU: Romania (stat de activitate al unuia dintre parinti si de resedinta a copilului) – plateste 42 lei (aprox. 10 euro) iar Germania (stat de activitate au unuia dintre parinti) – plateste 154 euro. In acest caz, pentru a nu pierde dreptul la cuantumul cel mai mare, Germania va plati un complement diferential de 144 euro, in baza activitatii unuia dintre parinti in acest stat membru UE.

Daca in Romania familia primeste pentru copil, pana la varsta de 2 ani, indemnizatie si alocatie de stat, adica 800 lei (aprox. 216 euro), in acest caz, Germania nu va mai plati complementul diferential, deoarece cuantumul acordat de Romania depaseste cuantumul din Germania
 • Activitatea unui parinte in Romania, activitatea celuilalt parinte in alt stat membru iar resedinta copilului in acest stat membru
Daca activitatea unuia dintre parinti se desfasoara in statul de resedinta a copilului, atunci acel stat membru trebuie sa plateasca prestatiile familiale pentru copil. Totusi, daca Romania are un cuantum mai mare al prestatiilor, va acorda un complement diferential stabilit ca diferenta intre cuantumul prestatiilor acordate de Romania si cuantumul platit de acel stat membru.

EXEMPLU: Italia (stat de activitate al unuia dintre parinti si de resedinta a copilului) – plateste 124 euro. Romania (stat de activitate al unuia dintre parinti) – plateste indemnizatie si alocatie de stat – 800 lei (aprox. 216 euro). In acest caz, pentru a evita cumulul de prestatii si pentru a nu pierde dreptul la cuantumul cel mai mare, Romania va plati un complement diferential de 92 euro, adica 340 lei.

 • Activitatea unuia dintre parinti intr-un stat membru UE si resedinta copilului in Romania impreuna cu celalalt parinte, care nu desfasoara nici o activitate in Romania.
Statul de activitate al parintelui va fi statul competent cu plata prestatiilor familiale pentru copilul care are resedinta in Romania, conform legislatiei acelui stat.
Daca Romania acorda prestatii familiale pe baza resedintei copilului, mai mari decat cele acordate de statul de activitate, atunci plateste diferenta intre suma acordata conform legislatiei sale si cuantumul la care are dreptul conform legislatiei acelui stat membru.

EXEMPLU: In Italia (stat de activitate al unuia dintre parinti) cuantumul prestatiilor este 124 euro. In Romania, stat de resedinta al copilului, cuantumul prestatiilor este de 42 lei (aprox. 10 euro). Deci, Italia va plati prestatiile pentru copil in cuantum de 124 euro iar Romania va suspenda dreptul la alocatie de stat, pentru ca nu depaseste valoarea prestatiei acordate in Italia.

 • Activitatea parintilor in doua state membre diferite (EU1 si EU2), iar domiciliul sau resedinta copilului in Romania (in intretinerea bunicilor)
Statul competent cu acordarea prestatiilor familiale dintre EU1 si EU2 este cel care acorda cel mai mare cuantum al prestatiilor familiale si acesta va plati integral prestatiile familiale iar celalalt stat va rambursa primului stat jumatate din cuantumul platit de primul stat, dar nu mai mult decat suma prevazuta de legislatia nationala.
Daca Romania acorda prestatii familiale, pe baza resedintei copilului, mai mari decat cele prevazute de statele de angajare ale parintilor, atunci va plati un complement diferential, adica diferenta intre suma acordata conform legislatiei sale si cuantumul cel mai mare, din statele de angajare ale parintilor.

EXEMPLU: In EU1 Germania (stat de activitate al unuia dintre parinti) cuantumul prestatiilor este 154 euro. In EU2 Austria (stat de activitate al celuilalt parinte) – cuantumul prestatiilor este 95 euro. Pentru a fi evitat cumulul de prestatii intre aceste state membre, familia va primi prestatiile pentru copil din partea statului german, adica 154 euro, urmand ca Austria sa ramburseze institutiei germane jumatate din suma platita de aceasta, adica 77 euro. Romania suspenda dreptul de alocatii pentru copil, deoarece cuantumul acordat in baza resedintei copilului in Romania este mai mic decat cel din Germania.

 surse: singuracasa.ro, mae.ro 
campania.euro-tax.ro%20
Vezi și…

CE POT FACE ROMÂNII DIN STRĂINĂTATE CARE AU UN ACCIDENT . SFATURI PRACTICE!

LOCUIEȘTI SAU MUNCEȘTI ÎN STRĂINĂTATE? CE TREBUIE SĂ FACI DACĂ ȚI SE FURĂ ACTELE

Related Articles

54 COMMENTS

  • Da, se numeste Child Benefit si gasesti info necesare, inclusiv formularul care trebuie completat, pe http://www.childbenefit.gov.uk sau ceva asemanator. Din pacate, noi am luptat timp de 4 ani sa o luam. Am reusit anul trecut abia, desi copilul e nascut si crescut aici, iar noi lucram legal. Suna este de £82/ luna ptr primul copil. La urmatorii, daca nu ma insel , primesti mai putin.
   O zi buna

   • În UK ai dreptul , eu am aplicat și în câteva săptămâni au venit banii și pe 3 luni din urma. Totul este sa completezi corect și sa trimiți toate actele cerute în original. Mai depinde și de faptul ca ai copilul în UK , dacă nu e aici la o forma de învățământ nu cred ca beneficiază. .. poate ca da. Sfatul meu: completați actele cu atenție !

   • Buna.si eu ma chinui de 5 luni sa iau dar din pacate inca nu am reusit.Ideea este ca nu stiu cum sa fac sa stopez alocatia copilului din Romania .va rog ajutati ma cu un sfat.Alina

 1. mBuna,am si eu 2 fetite una de 6 ani si una de 2 anisi nu iau alocatia pt niciuna,am ancercat an rom de 2 ori si nm.noi locuim an spania eu si sotul avem rezodenta aici dar la fete nu chiar daca sau nascut aici anainte cand lucram nu mam gandit ca le trebui si lor tarjeta de rezidenta si anu trecut cand am fost sa le fac eram an somaj si nu se poate.ami cere nomina de 900e si contract sal ai de cel putin 4 luni care ai f greu acu sa ai nomina asa mare xa majoritatea favce contracutl de jumate de norma.antrebarea e dacapot sa le fac alocatia aici an spania o sa mai ancerc an rom?

  • Sunt de 9 ani si jumatate in Spania. .am 2 copii de 11 si 22 de ani ….in timpul asta nu am luat alocatie ptr niciunul de niciunde…..
   Cu privire la alocatia asta europeana tot nu am inteles unde se cere si unde se depun actele….in Romania sau in Spania …si la ce institutii putem cere mai multe informatii
   Eu am intrebat la consulatul romaniei in spania si au spus ca nu au auzit de aceasta alocatie …
   Astept mai multe informatii de la dumneavoastră
   Mulțumesc

 2. Buna,intrebarea mea este daca este legal ca anul acesta mi-a fost suspendata asegno familiale pentru copil minor pentru ca nu are rezidenta in italia?

 3. Am un baietel de 3 ani si s-a nascut in Spania,de aici nu am primit nici un ban pt copil.Dsca ii bag actele pt alocatie in Romania o sa primeasca si din urma bani?

  • Da, o data ce înscrii copilul in evidenta populației este firesc sa primesti atat banii din urma cat si alocație, mai ales daca tu nu Primești din alta parte.

   • Andreea, îi dă dracu banii din urmă, nu mai vorbi prosti dacă nu știi. O să-i dea alocația exact din clipa când înregistrează copilul la evidența populației, dar… întâia oară trebuie să-i preschimbe certificatul de naștere spaniol, în certificat de naștere românesc, în care este specificat doar orașul spaniol unde s-a născut copilul. În rest… mai ușor cu abureala.

    • Salut..fetita mea s-a nascut in Spania si la 5 luni am fost cu ea in Romania, atunci am facut si certificatul de nastere romanesc dupa care i-am bagat actele pentru alocatie si spre uimirea noastra ne-e bagat in cont banii pe toate lunile din urma

  • in spania trebuie ca minorul sa aiba NIE, iar mai apoi puteti merge la TRABAJADOR SOCIAL din zona dumneavoastra ( centrul unde v-ati facut rezidenta ). trebuie sa va interesati si sa completati niste acte banale, nu e mare lucru! Dar sa stiti ca numeni nu va va ruga sa va cereti drepturile!!! TREBUIE SA VA INTERESATI! Asa este peste tot!
   Eu am nascut fetita in Spania si nu am dorit sa ii cer alocatia, insa cand ne-am mutat in Romania, dupa 3 anisori ai ei, am facut cerere la serviciile specializate si am primit dupa 4 luni alocatia fetitei ce ii se cuvenea pe un an in urma!!! Asa ca totul tine de interes!!! Mergeti si intrebati!

 4. Buna ziua.am si eu o întrebare.sotul meu lucrează in olanda de vreo 3 ani in primii 2 ani a lucrat doar câteva luni iar de anul acesta lucrează din februarie si in prezent încă lucrează.am 2 copii de 17 respectiv 18 ani si unul de 5 ani.cei doi sunt încă la scoală ar putea sotul meu sa primească alocatii pt toti 3.

  • Da are dreptul atât pentru primi doi copii cat si pentru cel mic caci o sa se calculeze din urma cu 3 ani cat a lucrat acolo sotul tau!Sotul meu a lucrat 4 ani la rând in Germania caye 2 sau 3 luni pe an si am primit handball i socotiti din urma pentru cei doi copii doar ca a durat 3 ani jumătate pana i-am primit dupa ce am depus actele!Dar sunt bineveniti oricând!

 5. BUNA ZIUA . VREAU SA VA SPUN CA ACEASTA ALOCATIE AICI IN SPANIA SE DA DAR NU TR SA DEPASITI SUMA DE 11654 DE EURO PE AN INTRE AMBII PARINTI . ASA CA DACA LUCREAZA AMBII PARINTI NU SE POATE LUA . AM FOST EU SI AM INTREBAT.

 6. Am si eu o intrebare Daca stau in Ecuador si nu face parte de la Unión Europea Pot cere alocatie sau nu ?

  • Daniela , , din pacate nu…aici vorbim de alocatii europene..doar cei ce muncesc intr-o tara din Uniunea Europeana

 7. Buna am o intrebare daca lucrez cu acte in spania si am o fetita pot renunta la alocatia din tara si o pot loa de aici din Spania.

 8. Dacă soțul lul lucrează în Olanda cu contract de munca din România poate primii alocație din Olanda. Este șofer de tir și firma este din România dar mașinile din Olanda. Va mulțumesc

 9. Buna eu sunt an spania de 9ani am un baietel de 3ani si anul trecut am fost an romnania sa depun actele pt alocatie si mía zis ca nui da ca nu este copilu an romania si ca nu ami aproba.si nu iau alocatie.

 10. Eu muncesc italia cu contract,am buletin italian dar pe numele sotului si eu acum sunt divortata as putea face alocatie pentru copii cu buletinul romanesc sau este nevoie sa schimb buletinul ??

 11. buna dimineata am si eu o intrebare va rog frumos de ce copii mei nu primeste nici un beneficiu in anglia sunt cu fam de 3 luni aici sotul meu lucreaza de 6 luni la o firma de colectare haine persoana fizica pe compropiu el nu a stiut ca trebuie sa cotizeze la stat are sevan ployd ce trebuie facut ca miau zis ca copii mei nu vor primi nici un beneficiu fetita noastra de 14 ani este bolnava cu handicap sever au zis ca timp de 2 ani ea nu va primi pensie de handicap doamne cum este posibil ca un copil bolnav foarte grava sa nu beneficieze de pensie pt ca sotul meu nu a cotizat sunt de acord cu autoritatile in aceasta privnta dar in privinta pensiei de handicap si alocatii la copii mi se pare o crima va multumesc

 12. Bună ziua dacă copilul (7ani) e cu noi în Italia
  și beneficiază de o alocație în România încă (cred) pentru ca noi când copilul avea un an am făcut o cerere de alocație în România și a fost aprobata, câți ani e valabilă alocația din România?
  Putem cere alocația EU ?
  Mulțumesc anticipat!

 13. Unii n-au înțeles mai nimic ! Atenție: ”…membrii familiilor acestora, care au reşedinţa într-un stat membru al Uniunii Europene”. Nu e suficient să muncești într-o țară membră U.E, adică să pleci cu contract legal din România, dacă nu ai și reședința în acea țară. Deci… e foaie verde frunză lată, România e vărgată.

 14. stiti cumva daca aceste alocatii, odata obtinute , trebuie declarate si in declaratia d evenit din tara respectiva?multumesc. Locuiesc si muncesc in Italia si aici avem obligatia de a intocmi declaratia de venit in fiecare an .Alocatiile europene sunt considerate venit si sunt apoi impozitate ?

 15. Buna ma puteti lamuri in Franta unde trebuie sa depun formularele E401 si E411? le am completate si stampilate din Romania …am rezidenta aici in Franta ..doi copii sunt in romania iar cea mica din toamna va merge aici la scoala am suspendat alocatiile din Iunie in Romania …

 16. Buna seara.sunt în Anglia cu față de 8 luni dar soțul lucrează în Anglia de 1 an însă cu contract de vreo 3 luni. Am aplicat pentru child benefit(alocație copil) și ne-a aprobat-o de vreo luna. Întrebarea mea este dacă mi-au oprit-o ei pe aia din România sau trebuie să fac eu vreun demers să nu o !mai iau și în România. Mulțumesc

 17. buna ziua. eu cu sotia suntem rezidenti in italia avem copipul in romania .doar eu lucrez cu contract de munca pe perioada determinata la camp.pot primi alocatie in italia pentru copil?ce acte trebuie? vreau sa mentionez cala munca campului nu se poate face contract pe perioada nedeterminata. doar 180 de zile pe an.va multumesc

 18. Buna ziua ,stiti pe cineva care sa ma reprezinte pentru alocatia europeana o firma care se ocupa , platesc comision ! Multumesc frumos !

 19. Buna ziua,
  Daca o familie cu 2 copii de 12 , respectiv 15 ani, locuiesc si muncesc in Spania de 9 ani, ia alocatie in Romania si in Spania, este legal? Mentionez ca au casa in Romania. Multumesc.

  • Din câte știu eu nu este legal…. În momentul când depui actele pentru alocație în România ei cer o declarație pe propria răspundere (dar făcută de un notar) cum că nu iei alocație din țara de unde ai rezidență

 20. Buna,am nascut in Spania iar dupa ce am fost in Romania sa depun actele de alocatie, la cateva luni de la depunere am fost instiintati ca Spania e tara prioritara pt acordarea alocatiei.Mentionez faptul ca, copilul are certificat de nastere romanesc iar din Spania nu primim alocatie

  • ultima data (cand am intrebat eu ) alocatia era 20 euro/luna sau ceva de genul. trebuie sa mergeti in mai multe locuri pentru a intreba. exact nu mai stiu, dar oricum, trebuir sa treceti pe la : AYUTAMENTO(unde v-ati facut empadronamiento) PENTRU CA ACOLO EXISTA O TRABAJADORA SOCIAL care va poate spune mai multe si pe la SEGURIDAD SOCIAL, cred.

 21. Salut,lucrez în Germania de circa 1 an și două luni ,soția locuiește în rămânia și copilul la fel,întrebarea mea este :dacă copilul meu are handicap de gradul 2 pot beneficia de freun ajutor ?dacă da îmi puteți spune unde anume trebui sa băț la ușă?îmi puteți răspunde pe mail dancostelspeed@gmail, mulțumesc anticipat pt răspuns

 22. Buna seara EU sunt in SPANIA de 9ani cu rezidenta, contract de munca divortata si cu un copil. Am copilul cu mine din 2007 nu am luat alocatie nici aici nici in Rom. Pot sa cer in Spania alocatie L Daca pot unde trebuie sa ma adrecez? Multumesc anticipat pentru informatie O seara buna

 23. buna..am o problema .fostu sot a lucrat in germania cu acte ,cer sa mentionez,copilul e handicap gradul 1.as dori sa stiu ce drepturi au ,,,,copiii

 24. Buna ziua si eu sunt cu copilul in italia si lucreaza doar sotul cu contract romanesc în italia beneficiem de alocatie aici daca venitul nostru lunar este de 1700 euro pe lună trei persoane??ce trebuie sa fac???

 25. Buna seara, am o intrebare. lucrez in austria ca ingrijitoare si sunt casatorita dar nu cu acte traiesc in concubinaj si am un copil , acum sotul meu mai are si el doi copii si as dori sai bag actele pt alocatie la toti trei copiii si de ajutor social aici in austria dar acum nu stiu daca se poate ? daca poate cineva sam zica va rog foarte mult va multumesc …

 26. Eu sunt căsătorită cu un spaniol ,copii mei s-au născut in Spania fiind de cetățenie spaniola ,eu sunt românca ,ei au dreptul la alocație!???

 27. Buna ziua, ma numesc Matei Ciprian Catalin, am 40 de ani si lucrez de 10 luni impreuna cu sotia mea la un abator din Germania.
  Pe data de 23 decembrie 2015, sotia mea a fost anuntata ca nu i se va mai prelungi contractul de la data de 2 ianuarie 2016(aceasta avand contractul pe o perioada determinata de timp, iar la a doua prelungire al acestuia nu a primit niciun exemplar al contractului, contractele nu au fost in limba romana). Eu spre deosebire de ea am contractul nedeterminat. Am luat decizia sa plecam amandoi in tara si suntem pe picior de plecare dar avem o mare problema: am platit un om cu 250 euro pentru a se ocupa de depunerea actelor pentru alocatie in urma cu 7 luni, i-am oferit tot ce era nevoie iar el a spus ca a depus actele insa noi inca nu am primit nicio confirmare pana in momentul de fata. Alocatia din tara a fost intrerupta si nu am prmit alocatie nici in Romania si nici aici, in Germania. Trebuie sa plecam in Romania si nu stim cum sa facem sa recuperam alocatia europeana, daca o putem recupera sau macar cea din Romania. Imi trebuie vreun act la mana luat din Germania pentru a lua alocatia din Romania? Ce putem face? Avem nevoie urgenta de ajutor!

 28. Buna ma numesc Daniela si locuiesc in Romania impreuna cu cei doi copii ai mei ,sotul are resedinta si lucreaza in Austria va rog sa -mi spuneti daca poate beneficia de alocatie la copii si cui trebuie sa se adreseze Am coplectat formularul E 411 la ce institutie trebuie depus dosarul ?

 29. BUNA SEARA…AM SI EU O INTREBARE..O MAMICA SAU UN TATIC MA POATE AJUTA CU NISTE SFATURI…SUNT IN OLANDA..DE APROXIMATIV UN AN DE ZILE,,CU CONTRACT DE MUNCA LA O FIRMA DESTUL DE MARE,,,AM UN SALARIU MINIM PE ECONOMIE CE NU DEPASESTE 1300 NET..AM INTELES CA SE POATE RECUPERA TAXELE CE LE PLATESC PT ASIGURAREA MEDICALA…CUM…AS VREA SA IMI ADUC SOTIA SI COPILUL..CUM POT FACE ACTELE PT O ALOCATIE PT O GRADINITA ..UNDE SI INCOTRO SA MA INDREPT..VA MULTUMESC…

 30. BUNA ZIUA! lucrez in frantacu forme legale si vreau sa stiu daca fetita mea poate primi alocate din Franta ?
  Multumesc!

 31. Bună mă numesc Nicoleta și am și eu o întrebare soțul meu lucrează în germania de 9 luni și vrem să mergem și noi adică eu și fetița noastră de 14 ani dar el nu are contract din țară el e angajat cu acte acolo vreau să întreb putem lua alocația europeană și dacă da ce trebuie să facem vă mulțumesc

 32. Buna ziua,
  lucrez in Franta din 2012 cu contrat nedeterminat si sunt divortat iar copiii mei sunt cu mama in romania
  primesc alocatia? unde trebuie sa ma adresez aici la CAF?
  multumesc

Comments are closed.

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri