Home » Noutăți » Nu mai puțin de 98 de șoferi de TIR amendați în Arad, weekendul trecut

Nu mai puțin de 98 de șoferi de TIR amendați în Arad, weekendul trecut

Aproape 100 de șoferi au fost amendați de polițiștii Servciului Rutier Arad, care au desfășurat o activitate pe DN 7, în weekendul 8-9 februarie, pentru depistarea șoferilor care nu respectă legislația rutieră privind transportul de marfă pe drumurile publice, transmite Banatul Azi.

„La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii Serviciului Rutier au desfășurat o activitate pe DN 7, pentru depistarea șoferilor care nu respectă legislația rutieră privind transportul de marfă pe drumurile publice”, anunță cei de la Inspectoratul de Poliție Județean Arad.

Astfel, au fost aplicate 98 de sancțiuni contravenționale șoferilor de TIR, în valoare totală de 69.730 de lei, dintre care :

– 86 pentru nerespectarea legislației privind circulația pe drumurile publice (O.U.G. 195/2002);
– 7 pentru depășirea tonajului (O.G. 43/1007);
– 3 pentru nerespectarea timpilor de odihnă – tahograf (O.G. 37/2007);
– 2 pentru lipsa prelatei (H.G. 1373/2008).

Un conducător auto a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.425 de lei, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce pentru 90 zile, fiind depistat în timp ce conducea sub influența alcoolului: 0,07 mg./l. alcool pur în aerul expirat, a mai transmis publicația mai sus citată.

La activitatea rutieră au luat parte și cei de la Consiliul Județean Arad, care au cântărit fiecare transport, cu echipament mobil. Reprezentanții IPJ au menționat că aceste acțiuni vor continua și în perioada următoare, pe șoselele județului.

oferta.oceancredit.ro%20

Vezi și asta

Șoferul sinucigaș care a omorât o fetiță și pe tatăl ei, în Craiova, „dorea ca moartea lui să apară la TV”

Leontin Marian Popa, tânărul de 25 din Gherceşti care s-a sinucis și a luat cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta.oceancredit.ro%20