Opt români s-au săturat de carantină în Italia. Au ieșit să joace fotbal și să bea bere într-o parcare

Opt români au fost amendați pentru nerespectarea normelor pentru combaterea epidemiei de coronavirus în localitatea Santa Maria la Carità de lângă Napoli, în cursul zilei de duminică, 3 mai, când au ieșit să joace fotbal. Șapte dintre aceștia erau rezidenți în altă localitate.

Potrivit ziarului Il Corrierino, grupul de români se afla într-o parcare din localitatea menționată mai sus, unde consumau bere și jucau fotbal, iar unii localnici care i-au observat au alertat imediat forțele de ordine. Polițiștii sosiți la fața locului nu au găsit urme legate de consumul de alcool sau de faptul că jucau fotbal, precizează sursa citată, dar cei opt cetățeni români au fost amendați oricum pentru încălcarea restricțiilor împotriva epidemiei de coronavirus.

Polițiștii au constatat că șapte dintre ei sunt rezidenți în localitatea Castellammare și s-au deplasat la Santa Maria la Carità, unde este rezident cel de-al optulea (care nu avea autocertificare la el) pentru a juca fotbal. Cei opt cetățeni români au fost sancționați de polițiști și sunt obligați acum să stea în carantină la domiciliu timp de 14 zile.

Primarul localității, Giosuè D’Amora, a ținut să-i felicite pe polițiști pentru intervenția promptă și a spus despre grupul de români că sunt niște proști.

„Complimentele mele Poliției Municipale din Santa Maria la Carità și carabinierilor din Sant’Antonio Abate care au oprit și denunțat vreo zece proști ce s-au gândit să-și petreacă această zi de carantină bând bere și jucând fotbal în parcarea din via Motta Carità”, a scris primarul pe Facebook.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri