Home » Botosani » Patru cazuri noi de gripă la Botoșani

Patru cazuri noi de gripă la Botoșani

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani, au raportat deja pe ultima săptămână patru cazuri de gripă, diagnosticate după semnele clinice ale bolii a transmis marți 21 ianuarie Stiri de Botosani.

Dintre cele patru persoane, una a fost cu vârsta între 15 şi 49 de ani, iar trei peste 65 de ani. De altfel, două dintre persoanele vârstnice au avut nevoie şi de spitalizare, din cauza formelor mai grave ale bolii.

Altfel, potrivit statisticilor DSP, în ultima săptămână au fost contabilizaţi 772 de botoşăneni cu viroze respiratorii şi 289 cu pneumonii, peste 600 dintre toţi aceştia fiind copii până în 14 ani.

Din totalul cazurilor înregistrate, peste 470 de persoane au avut nevoie de tratament de specialitate în spital.

În județul Buzău situația cazurilor de griă este mult mai grava,  22 copii cu vârste între 1 și 12 ani și un tânăr de 20 de ani fiind  diagnosticați cu gripă în doar patru zile. Dintre copii, 4 au fost trimiși la Spitalul Victor Babeș din București, deoarece avea o formă gravă a bolii. Acestea sunt primele cazuri de gripă din județul Buzău, înregistrate din octombrie și până acum.

oferta.oceancredit.ro%20

Vezi și asta

Accident teribil astăzi în Iași. Un șofer de TIR a murit după ce a lovit o fetiță de trei ani apoi a intrat într-o casă

Un accident extrem de grav a avut loc marti dimineata, 8 septembrie 2020, intr-un cartier din Iasi. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta.oceancredit.ro%20