Românul din Italia care și-a ucis concubina moldoveancă: „Lilia m-a provoca și am băgat cuțitul în ea!”

Alexandru Ianoși, românul de 35 de ani care în noaptea de 22 spre 23 septembrie 2022 și-a ucis concubina în locuința lor din Spinea, o localitate italiană de lângă Veneția, a mărturisit recent crima în fața procurorilor, relatează ziarul Il Gazzettino.

Este pentru prima dată când Ianoși vorbește despre crima sa, petrecută într-un apartament de pe via Mantegna, inițial refuzând să vorbească atât cu carabinierii, după ce a fost arestat, cât și în fața judecătorului pentru anchete preliminarii.„Lilia m-a provocat și am băgat cuțitul în ea”, titrează ziarul italian, citându-l pe românul care și-a ucis concubina, Lilia Pătrănjel, în vârstă de 40 de ani și originară din Republica Moldova, după o ceartă violentă între cei doi.

În seara zilei de 22 septembrie 2022, femeia moldoveancă, mamă a două fiice dintr-o căsătorie precedentă și a unui copil de numai 4 anișori avut cu Ianoși, a găsit curajul să-i spună concubinului ei că vrea să se despartă de el.

Motivul, relatează anchetatorii, era acela că bărbatul român o bătea des și trăia un coșmar alături de el. Moldoveanca l-a denunțat și la autorități pe concubinul ei pentru aceste violențe, dar apoi și-a retras plângerea.

Când a înțeles că Lilia este hotărâtă să-l părăsească pentru totdeauna, Ianoși a reacționat violent împotriva ei. El a luat astfel un cuțit în mână și a încercat să o lovească de mai multe ori în inimă, dar ea s-a protejat cu brațele.

Loviturile de cuțit aplicate de concubin aproape că i-au tăiat cu totul un braț și i-au provocat mai multe răni pe ambele membre.

Cele două lovituri mortale însă, s-a demonstrat în urma autopsiei, au fost aplicate de bărbat cu lama cuțitului între torace și abdomen.

În fața procuroarei Alessia Tavarnesi, care conduce ancheta, asistat fiind de avocatul Francesco Neri Nardi, inculpatul a mărturisit că o frază spusă de concubina sa l-a făcut să-și iasă din minți și „am văzut negru în fața ochilor”.

„Nu înțeleg de ce am ucis-o, sunt pur și simplu distrus de sentimentul de vinovăție. După ce am omorât-o, am un gol de memorie, am leșinat”, a mai declarat Ianoși.

Apelul la 112, pentru a semnala crima, a fost făcut în jurul orei 5:00 dimineața chiar de bărbatul român, care a spus la telefon: „Veniți să mă luați, mi-am ucis concubina”.Odată ajuns în închisoare, Ianoși a decis să-și bage coada unei mături în ochi pentru a se auto-pedepsi, iar acum primește asistență psihiatrică în celulă, au mai precizat autoritățile.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri