Se anunță un nou protest pe 1 februarie în fața Guvernului. Vor mai ieși românii în stradă?

După ce duminică zeci de mii de bucureșteni au ieșit să protesteze împotriva intenției Guvernului de a modifica Codul Penal prin OUG organizatorii protestelor lansează o nouă chemare la protest pe data de 1 februarie, la ora 9, în piața Victoriei.

Cel mai probabil data și locul protestului este cauzat de faptul că miercuri, 1 februarie, va avea loc ședința de Guvern în care se va hotărâ care este calea de urmat cu traseul ordonanțelor de urgență care au fost atât de contestate în spațiul public.

UPDATE: În această seară Guvernul a adoptat ordonanțele care modifică Codul Penal și spiritele s-au încins în rândul românilor care sunt împotriva acestora. La ora 23.00 peste 500 de români s-au strâns în Piața Victoriei și protestează. 

Circulaţia este blocată parţial, în piaţa Victoriei. Nu se mai circule către Aviatorilor. Câţiva oameni au încercat să între în curtea Guvernului, dar au fost opriţi de jandarmi.

Protestatarii afișează pancarte cu mesaje precum “În democrație, hoții stau la pușcărie”, “#Vă vedem” și “Jos labele de pe justiție”.

 

Care este mesajul de chemare la protest a celor de la Corupția Ucide:

“1 Februarie e ziua decisivă: ordonanţa pentru dezincriminarea abuzului în serviciu, a.k.a. Ordonanţa Dragnea, intră în şedinţa de guvern. Vino mâine la Piaţa Victoriei, începând cu ora 9, să le arătăm că nu pot face tot ce vor, discreționar. Că aceasta este şi țara noastră. Îi putem lăsa să câştige sau le putem ţine piept. Sute de mii de români ne-au arătat clar, în ultimele două săptămâni, că avem o şansă. România e şi a noastră şi, dacă o vrem democratică, pentru noi şi copiii noştri, trebuie să luptăm pentru ea!” – au scris organizatorii pe pagina de facebook a evenimentului.

Rămâne de văzut câți români vor răspunde la această chemare la protest, pentru 1 februarie, în fața Guvernului României.

Vezi aici anunțul celor de la Corupția Ucide.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri