Sentință extrem de dură pentru o îngrijitoare româncă din Italia dată astăzi: 9 ani de pușcărie

Nouă ani de închisoare pentru jaf agravat: aceasta a fost în dimineața zilei de 14 februarie 2017, sentința dată  de judecătorul  Michele Ciciola , pentru românca  Angela Alupoae , îngrijitoarea româncă , care, în octombrie anul trecut, a drogat si jefuit un octogenar în casa lui din Crotone, a titrat astăzi presa italiană.  

Pedeapsa, care este una extrem de severă a fost cauzată și de gravitatea faptelor săvârșite de românca de 35 de ani care, l-a drogat pe bătrânul de 80 de ani pe care îl îngrijea apoi i-a jefuit locuința, ulterior dovedindu-se că nu este la prima faptă de acest fel. 

Bătrânul a ajuns apoi la spital, dus de către copii lui care l-au găsit căzut pe jos cu o fractură e craniu și câteva contuzii.

Care este povestea badantei care a primit această pedeapsă uriașă

Carabinierii din Crotona au arestat vineri, 14 octombrie 2016 o badantă româncă acuzată de tâlhărie în formă agravantă. În vârstă de 35 de ani, Angela Alupoae a fost denunțată joi, 13 octombrie 2016 de către un bărbat care s-a prezentat la sediul carabinierilor din Crotona unde a dezvăluit ororile făptuite de moldoveancă.

Omul a dezvăluit faptul că tânăra s-a oferit să-i îngrijească părinții, doi octogenari cu o sănătate precară, ale căror abilități fizice și motorii erau mult diminuate. Bătrânul care suferea de o afecțiune degenerativă a sistemului articular era complet imobilizat, iar soția lui se afla într-o stare permanentă de inconștiență.

Angela Alupoae n-a pierdut deloc timpul. A așteptat doar câteva ore pentru a rămâne singură cu bătrânii, după ce copiii celor doi au ieșit din casă. A acționat apoi nestingherită. A pus sedative puternice într-un iaurt pe care l-a oferit insistent bătrânului. Câteva minute mai târziu, pastilele și-au făcut efectul, iar octogenarul era prodund sedat. Românca a făcut apoi o adevărată razie în casa celor doi cu scopul de a strânge bani, bijuterii, chiar și parfumuri. Nu i-au scăpat nici verighetele pe care bătrânii și le-au făcut la aniversarea a 50 de ani de căsătorie.

Câteva ore mai târziu, când efectul sedativelor a dispărut, bătrânul s-a trezit cu dureri de cap și a descoperit că e plin de sânge, astfel că a fost transportat de către copiii săi la spitalul din Crotona. Medicii au constatat că pe lângă faptul că a fost drogat, octogenarul fusese şi bătut crunt de româncă. În urma denunțului, carabinierii au constatat că singurul punct de plecare pe care-l au în găsirea femeii era numărul de telefon pe care aceasta l-a dat bătrânilor. Spre surpriza tuturor, carabinierii au constatat că numărul aparținea unui alt vârstnic din Crotona.

Oamenii legii au apelat la o echipă informativă care a analizat o serie de date, astfel că în numai câteva ore badanta a fost identificată. S-a dovedit că la fel acționase și cu bătrânul căruia îi furase telefonul mobil, după ce i-a câștigat încrederea. Mai mult decât atât, acționase similar și în centrele de bătrâni din Mesoraca, San Nicola dell’Alto, dar și în centrul istoric din Crotona unde a reușit să intre în mai multe case sub pretextul că va îngriji bătrânii.

Între timp, plângerile împotriva ei au început să curgă, tot mai mulți oameni dezvăluind faptul că le-au fost furate bijuterii, diferite instrumente, bani, dar și aparatură electrocasnică. Oamenii legii au descoperit o parte din obiectele furate în casa în care locuia românca.

Vezi aici știrea din presa italiană.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri