Home » Români de pretutindeni » Șofer român de TIR amendat cu 4000 de euro în Italia

Șofer român de TIR amendat cu 4000 de euro în Italia

Șoferul unui camion care transporta pachete trimise în țară de românii din nordul Italiei, a fost descoperit de polițiști din Buccinasco (Lombardia) că efectua aceste servicii fără o autorizație corespunzătoare și a primit o amendă în valoare de 4.000 de euro. Plata amenzii a fost făcută în numerar, precizează giornaledeinavigli.it., miercuri 15 ianuarie.

Șoferul camionului a fost oprit de agenții de poliție pentru un control și a fost identificat în urma prezentării unui document de identitate românesc. În interiorul camionului bărbatul transporta zeci de colete expediate de românii de pe teritoriul orașului Milano și împrejurimi și care aveau ca destinație România și Ucraina.

Conducătorul autovehiculului nu deținea însă autorizațiile pentru transport internațional impuse prin lege. Polițiștii au declarat camionul sub sechestru, iar șoferul român a primit o amendă în valoare de 4.000 de euro pe care a plătit-o pe loc, în numerar.

Activitatea ilegală a transportatorilor de persoane și mărfuri este des întâlnită în țara noastră. Foarte multe firme au ca obiect de activitate aceste îndeletniciri, dar puțini dintre șoferi eliberează bilete de călătorie sau chitanțe la preluarea pachetelor. De obicei și în mare parte fac aceste activități „la negru”, iar clienții care acceptă aceste servicii riscă să piardă mărfurile sau să fie opriți din călătoria lor.

loading...

Vezi și asta

O româncă și soțul ei, șoferi de TIR în Spania, nu mai trec de șase săptămâni pe acasă de teamă să nu-și infecteze copii

O șoferiță româncă de TIR face curse în Italia și nu a mai dat pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

espressocafe.ro