Home » Noutăți » Șofer român de TIR exploatat de o firmă belgiană. Poliția germană vorbește de sclavie modernă

Șofer român de TIR exploatat de o firmă belgiană. Poliția germană vorbește de sclavie modernă

Un șofer român de TIR, angajat în Belgia, a trăit timp de trei luni în cabina mașinii pe care o conduce. Poliția germană a descoperit că șoferul român nu mai fusese acasă de la începutul anului. De la începutul lui ianuarie, firma la care lucrează l-a trimis să facă numai curse legate și nu a respectat perioada de odihnă prevăzută de lege.

Șoferul de camioane fără casă”, titrează poliția rutieră germană, într-un comunicat de presă, citat de publicația  idowa.de.

Luni dimineața, 1 aprilie, poliția germană a descoperit, în urma unui control în zona de odihnă Ohetal Sud, lângă Hengersberg, că un șofer român, angajat al unei firme belgiene, nu a mai fost acasă de pe 12 ianuarie.

Firma belgiană l-a trimis pe bărbat să facă doar curse legate, în acest fel șoferul nu a ajuns nici măcar la sediul firmei pentru a se odihni.

Autoritățile germane folosesc termenul de „sclavie modernă” în articolul despre acest caz, deoarece legea prevede că șoferul unui TIR trebuie să se odihnească o săptămână pe lună înainte de a merge în altă cursă.
Din 12 ianuarie 2019, șoferul român a mai dormit într-o casă. Acesta a stat numai în cabina tirului. Nici măcar nu a ajuns la sediul firmei în tot acest timp.

Poliția a lansat o investigație împotriva firmei responsabile.

loading...

Vezi și asta

Colegiul Național Mihai Eminescu din Botoșani angajează paznic de noapte

Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Botoşani organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcției …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

loading...