Home » Români de pretutindeni » Tânăr român de 17 ani condamnat la 10 ani de închisoare în Italia. A omorât un om pentru 25 de euro

Tânăr român de 17 ani condamnat la 10 ani de închisoare în Italia. A omorât un om pentru 25 de euro

Justiția din Italia l-a trimis în spatele gratiilor pentru zece ani pe un adolescent român de 17 ani, acuzat de crimă  relatează agenția italiană ANSA.

Asta după ce, în luna decembrie 2018, românul l-a omorât pe o stradă din Palermo pe Aid Abdellah, de 57 de ani, un cetățean francez fără adăpost. Incidentul s-a petrecut în Piazza Ungheria din Palermo, după ce francezul a fost luat la ochi de român, care a vrut să-l tâlhărească.

Numai că furtul s-a transforamt în crimă, după ce adolescentul din România și-a lovit victima cu un baston până când aceasta a decedat. La câteva ore după incident, francezul a fost descoperit fără suflare şi plin de sânge de o femeie care lucra la un restaurant din apropiere și care îi dădea mereu micul dejun.  Conform gazetaromaneasca.com, femeia a dat alarma, iar poliţiştii au declanşat ancheta pentru prinderea criminalului.

 Românul a fost identificat de carabinieri în cartierul Ballaro, unde locuia cu fratele lui, pe baza imaginilor video surprinse de camerele de supraveghere din zonă și au dat de urma criminalului. La prinderea criminalului a contribuit și un cetățean sârb fără adăpost, care le-a furnizat anchetatorilor informații importante. În sala de judecată, tânărul și-a recunoscut fapta.

 ”Am vrut să-i fur banii. Daia l-am lovit. Nu am vrut să-l omor”, a declarat adolescentul român în faţa procurorilor italieni. Acesta a mărturisit că a furat din buzunarul victimei 25 de euro și un telefon mobil. Cu toate că procurorii au solicitat 14 ani de închisoare, judecătorii au decis ca românul să stea 10 ani în spatele gratiilor.

Vezi și asta

O fetiță româncă a murit în Italia în dimineața Anului Nou. Avea doar 11 ani

O familie de români din Grosseto (Toscana) trăiește în aceste zile de început de an …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *