Home » Români de pretutindeni » Un român din Spania a știut că e infectat cu coronavirus, dar tot s-a urcat în avionul spre București

Un român din Spania a știut că e infectat cu coronavirus, dar tot s-a urcat în avionul spre București

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, în cursul zilei de marți, 17 martie,  pe Aeroportul Otopeni a aterizat un avion la bordul căruia se afla un român cu coronavirus, care nu a respectat recomandarea de a sta în izolare 14 zile. Românul a zburat alături de aproximativ 60 de pasageri.

 Românul, născut în 1976, a venit cu un avion care aparține unui operator privat. În Spania pacienții care sunt depistați pozitiv cu Coronavirus dar nu sunt în stare gravă sunt izolați la domiciliu urmând a fi intenați doar dacă li se agravează starea.  Vezi mai jos comunicatul integral al Grupului de Comunicare Strategică.

Comunicatul integral al Grupului de Comunicare Strategică – În cursul zilei de 17 martie a.c., pe Aeroportul Otopeni, a aterizat o aeronavă cu pasageri la bordul căreia se afla un cetățean român, îmbarcat la Madrid, care a prezentat un certificat medical eliberat de autoritățile spaniole care confirmă infectarea cu noul coronavirus (COVID-19). 

Persoana în cauză NU a respectat recomandarea autorităților spaniole, prevăzută în document, de a rămâne în autoizolare timp de 14 zile.

Persoana a prezentat pe parcursul zborului simptome specifice și a fost preluată de personalul DSP prezent la aeroport și transportată cu izoletă la INBI Matei Balș.

S-a trecut la identificarea pasagerilor din aeronavă, în număr de aproximativ 60 de persoane pentru demararea urgentă a anchetei epidemiologice. Menționăm că pasagerii, venind dintr-o zonă afectată, au obligația de a se autoizola 14 zile.  

daedalusonline.eu%20

Vezi și asta

Sacrificiul unui preot din Italia. A renunțat la aparatul pentru respirat în favoarea unui pacient mai tânăr și a murit

Un preot italian din Casnigo (Bergamo) infectat cu coronavirus și decedat de câteva zile este …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

espressocafe.ro