Home » Români de pretutindeni » Un ziarist britanic către Theresa May: „Am pașaport românesc. Voi fi deportat?” Ce a răspuns premierul britanic

Un ziarist britanic către Theresa May: „Am pașaport românesc. Voi fi deportat?” Ce a răspuns premierul britanic

Un jurnalist de la revista GQ a creat un moment bizar la o petrecere în Londra unde se afla și premierul Theresa May.

Potrivit The Sun, Nimrod Kamer, corespondent de artă pentru publicația amintită, a interpelat-o pe Theresa May în timp ce se fotografia alături de aceasta: „Am pașaport românesc. Sunt pe cale de a fi deportat?”.

Nu, nu ești”, a venit răspunsul din partea primului ministru britanic. Mai mult, aceasta i-a explicat propunerea pe care guvernul a făcut-o oficialilor eurpeni în legătură cu drepturile cetățenilor britanici. „Nu este același lucru cu cel oferit inițial de Uniunea Europeană”, a continuat jurnalistul. La care Theresa May a replicat: „Este foarte asemănător, una dintre diferențele cheie este instanța de judecată”.

Sunt încă îngrijorat”, a spus Kamer.

Redactorul șef al publicației The Spectator, organizatoarea petrecerii, a intervenit în discuție și a spus că „va fi bine”, mai scrie The Sun.

Kamer este un jurnalist cunoscut, el confruntându-se cu președintele SUA, Donald Trump, înainte de alegerile din 2016.

Întrebat despre discuția cu premierul britanic, acesta a spus: „M-am dus la evenimentul The Spectator doar pentru a o întreba pe Theresa May despre Brexit. Mă bucur că trăiesc într-o democrație în care toată lumea poate vorbi aleșilor chiar dacă nu sunt invitați la petrecere”.

 

Vezi și asta

Statul român reînvie securitatea. Îi obligă pe românii din străinătate să spună unde locuiesc și nu numai

Românii care muncesc în afara țării vor fi nevoiți să completeze un chestionar, în care …

loading...