VIDEO Patronul englez către angajatele din România: „M-am săturat până peste cap de voi, sunteţi nişte animale împuţite!“

Angajatele unei fabrici de textile din Păuleşti, judeţul Prahova, au fost umilite de patronul firmei la care lucrează pentru că au îndrăznit să-şi ceară salariile la timp. Una dintre angajate a surprins momentul cu camera video a telefonului a relatat astăi, 8 august 2017, ziarul Adevărul. 

Un filmuleţ postat pe Facebook surprinde momentul în care angajatele firmei sunt batjocurite pe un ton ridicat de patronul societăţii. „Încercaţi să nu veniţi cu replici pentru că nu vrea să le mai asculte” Alături de respectivul patron, de origine engleză, în aceeaşi filmare apare şi o femeie care are rolul de a traduce cuvintele pe care bărbatul le rosteşte. Într-una dintre intervenţiile sale, aceasta le spune muncitoarelor să nu comenteze cu privire la faptul că salariile le vor fi întârziate.

 

 „Încercaţi să nu veniţi cu replici pentru că nu mai este dispus să le mai asculte. Aveţi două opţiuni: ori la 4.10 plecăm acasă fără salarii, ori aşteptăm până cel târziu ora 06.00, dar veţi lua salariile”.

Aceste cuvinte creează rumoare în încăpere, motiv pentru care angajatele încep să-şi ceară drepturile. În momentul în care bărbatul aude vocile femeilor, acesta îşi iese pur şi simplu din minţi şi începe să le înjure în limba engleză. Printre altele le spune: “M-am săturat până peste cap de voi, sunteţi nişte animale împuţite!”.

“Urmărind clipul mi s-a ridicat părul pe mână și am trecut de la furie la umilință la lacrimi. M-am simțit umilit alături de lucrătoarele de acolo. Asta e România de astăzi, asta e România prosperă a Codului Muncii, în care guverne așa-zis socialiste și așa-zis reformatoare s-au perindat pe la putere, a statului care oferă avantaje fiscale fabricilor care își relochează activitatea la noi, a hainelor fancy pe care scrie ‘fabricat în UE’, a exploatării zilnice și nemiloase a unor clase întregi de oameni. Și da, e și despre feminism și condiția femeii la locul de muncă. Priviți și ascultați cu atenție.” – a scris pe facebook Vlad, utilizatorul care a publicat filmulețul pe care îl puteți urmări mai jos:

UPDATE: 9 august 2017 – Șefa de secție îi ia apărarea patronului său

După ce filmulețul care arată cum un patron străin al unei firme de confecții din Ploiești își înjură și jignește angajații care își cer salariile la timp a devenit viral pe internet, reprezentanții ziarului Adevărul i-au luat un interviu astăzi șefei de secție din fabrică, care îi ia deschis apărarea patronului.

Maria Toth, şefa de secţie în cadrul fabricii de la Păuleşti a precizat că scena filmată pe ascuns de angajaţi şi distribuită ulterior pe o reţea de socializare, ar fi avut loc în acest an, undeva în luna iunie. Atunci a fost organizată o şedinţă cu tot personalul pentru ca patronul să anunţe că salariile sunt pregătite şi că urmează să fie plătite.

Mai mult, femeia susţine că nu consideră că patronul a avut un comportament abuziv, iar faptul că şi-a numit angajaţii  “ţărani” nu reprezintă o umilinţă, ba din contră oamenii ar fi trebuit să fie mândri.

Toth a adăugat că nu cunoaşte limba engleză, nici măcar expresiile uzuale şi că nu şi-a dat seama că patronul societăţii şi-a înjurat angajatele. “S-a întâmplat pentru că s-a întârziat plata salariilor cu o oră, o oră şi jumătate. Am făcut şedinţă şi am întrebat oamenii, frumos, dacă aşteptăm să luăm salariile o oră sau îi luăm mâine (…). vezi aici interviul video

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri