VIDEO: Probleme mari pentru un șofer român de TIR la Nădlac. 48 cetăţeni străini, descoperiți ascunşi în remorca

Poliţiştii de frontieră de la Vama Nădlac 1 au depistat, ascunşi în remorca unui automarfar, 48 de cetăţeni din Irak, Iran, Siria, Afganistan și India, pe care şoferul camionului încerca să îi scoată ilegal din România.

Toate persoanele au fost date jos şi procesate pentru identificare, iar şoferului i s-a întocmit dosar penal.În data de 26.11.2019, în jurul orei 20.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorca, ambele înmatriculate în România. Şoferul transporta piese auto pentru o societate din Austria.

În baza analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport, în urma căruia, în semiremorcă, au fost descoperite ascunse 48 de persoane.

În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, Iran, Siria, Afganistan și India, şase minori, trei femei și 39 de bărbați, solicitanţi de azil în ţara noastră.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul automarfarului şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cei 48 de cetăţeni străini, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Vezi mai jos imagini prezentate de poliția de frontieră:

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri