VIDEO: Zeci de mii de oameni în stradă la Londra. Se cere anularea BREXIT

Sute de mii de persoane au ieșit, sâmbătă, pe străzile din Londra cerând un nou referendum privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, în condițiile în care oficialii britanici caută soluții să iasă din impas.

Astfel, oamenii s-au adunat în cursul după-amiezii în centrul Londrei, cerând ca decizia privind Brexitul să le aparțină lor. Participanţii au afișat pancarte, proclamând că „Cel mai bun acord este niciun Brexit!” şi „Noi cerem o consultare populară!”.

„Aici, în Londra, zeci de mii de persoane din oraș și din țară s-au unit pentru a transmite un mesaj clar. Ne-a ajuns. E timpul ca poporul să aibă ultimul cuvând în ceea ce privește Brexitul”, a scris Sadiq Khan pe Twitter, conform The Guardian.

Organizatorii au indicat că aceasta ar putea fi cea mai mare manifestaţie anti-Brexit până acum. Ei au declarat că au un bun motiv să creadă că cifra de 700.000 de manifestanţi, atinsă – potrivit organizatorilor – în cursul unei adunări de acelaşi gen în octombrie, a fost depăşită.

Mobilizarea oamenilor vine în contextul în care, în ultimele trei zile, peste patru milioane de persoane au semnat o petiție prin care cer anularea Brexitului, după ce premierul Theresa May le-a transmis cetățenilor că e „de partea” lor.

Vezi mai jos imagini de la miting:

Petiţia pentru renunţarea la Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona şi rămânerea Regatului Unit în UE a strâns peste 4.150.000 de semnături, cu peste două milioane de semnături în ultimele 24 de ore, potrivit Press Association. Mii de oameni care se opun ieşirii din UE vor mărşălui sâmbătă în centrul Londrei pentru a cere un nou referendum, în timp ce adâncirea crizei legate de Brexit riscă să ducă la căderea prim-ministrului Theresa May, informează Reuters, citat de Agerpres.

Petiţia care cere anularea Brexitului, iniţiată în februarie de Margaret Anne Georgiadou, s-a viralizat pe reţele şi a provocat joi căderi ale serverului ce găzduieşte pagina web a parlamentului britanic.
„Guvernul afirmă în mod repetat că plecarea din UE reprezintă „voinţa poporului’” Noi trebuie să punem capăt acestei afirmaţii demonstrând forţa sprijinului public actual pentru rămânerea în UE″, se afirmă în textul ce însoţeşte petiţia online. Un al doilea referendum „ar putea să nu fie organizat niciodată, deci votează acum″, se mai spune în mesaj.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri