10 motive pentru care jurnalistul George Damian nu va merge la vot

Ieri, jurnalistul George Damian a publicat, pe pagina sa personala de facebook, 10 motive pentru care a decis sa nu participe la al doilea tur al alegerilor pentru pre;edintele Romaniei. Vi le prezentam mai jos:

 

Să vă spun de ce nu merg la vot

1. Pentru că nici unul dintre cei doi candidați nu-mi inspiră vreo emoție. Îmi sunt la fel de indiferenți.

2. Am mai fost păcălit în 2000 cu aiureala ”răului cel mic”. Ar însemna să fiu tâmpit să fiu păcălit și a doua oară.

3. Președintele este irelevant câtă vreme există legea referendumului cu prag de demitere la 30%. A trecut epoca ”președintelui jucător”.

4. Una peste alta, este vorba de războiul unor găști pentru ciolan. Caragiale a pus diagnosticul, boala e fără leac. Cu sau fără votul meu găștile există și vor continua să existe.

5. Dacă iese Ponta puteți fi siguri că nu ne dă nimeni afară din NATO sau UE. Viktor Orban își face de cap în Ungaria liniștit. Și puteți fi la fel de siguri că nu primim înapoi aurul de la ruși.

6. Dacă iese Iohannis puteți fi siguri că nu va trimite Merkel 100 de divizii de nemți să muncească în locul nostru.

7. Dacă iese Ponta nu ne va tăia nimeni fondurile UE, pentru simplul motiv că în România nu intră fonduri UE.

8. Dacă iese Iohannis România va fi în continuare fără autostrăzi și în general va funcționa așa cum a funcționat și până acum.

9. În România nu există un proiect de țară (sau există mult prea multe, ceea ce este tot aia).

10. Nu cred abureala cu ”justiția care va face ordine”. Efectele unei justiții independente se vor simți peste foarte mulți ani de acum înainte – cu condiția ca justiția să rămână independentă în toată această perioadă. Am ajuns la vârsta la care ”foarte mulți ani de acum înainte” nu mă mai interesează. Știu, întrebarea: ”dar copii noștri?” Bunică-meu a fost generație de sacrificiu, taică-meu a fost generație de sacrificiu, eu am fost generație de sacrificiu. Se vor descurca și copii noștri, stați liniștiți.”

 

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri