Contact

e-mail: [email protected]

Pentru orice tip de colaborare vă rugăm să ne lasați datele de contact la adresa de mai sus, precum și propunerea concretă în care putem realiza un parteneriat. Vă mulțumim

Echipa portalului Cititul Nu Doare

5 comments

 1. Stimati,

  fac parte din minoritatea romaneasca din Serbia, dar sunt si un membru activ al Societatii-Cultural Artistice “Veselia”, care dateaza inca din 1938.
  Societatea-cultural artistica Veselia are sectie de orchestra si trupa de folclor, solisti vocali si solisti instrumentisti. In total 40 de membri. Aceasta societate culturala are scop sa pastreze muzica, arta si traditia romaneasca din Banatul romanesc si Ardeal. Anul trecut am participat la multe festivale, de exemplu la Marele Festival al Romanilor din Locve, la Zilele Orasului Deta, si multe alte. Am organizat si manifestarea “Zilele romanilor din Glogoni”, unde in prim plan a fost concertul cu ansambluri din Serbia si Romania, care pastreaza identitatea romaneasca. Activi si entuziasti, am format in luna precedenta si cor bisericesc pentru Biserica ortodoxa romana, cu care avem deja primele repetitii.

  Totusi ne confruntam cu unele probleme, dar cea mai mare e ca nu dispunem de costume nationale in numar suficient. Mai precis, 10 costume populare pentru femei ne lipsesc. Noi avem dorinta sa fim activi, dansatorii vin regulat la repetitii, dar se pare ca fara surse materiale nu se pot multe. De aceea Va rugam sa ne ajutati, daca puteti cu aceste 10 costume populare pentru femei (ii, adica camasi pentru femei, si poale).

  Cu stima,
  Rodica

  • Stimata Rodica.
   Nimic mai mult nu ma bucura cand aud cum persoane ca tine pun sufletul si inima la propasirea traditiilor neamului romanesc. Ma mandresc cu astfel de oameni si, permite-mi, sa ma mandresc si cu tine. Cred ca si la voi se intampla cam acelasi lucruri ca si la noi cand guvernantii ignora, ba fac in asa fel incat sa distruga traditiile si obiceiurile stramosesti. Mai important este pentru ei sa importe obiceiurile si traditiile altora. Am organizat cel mai autentic si original festival de folclor, asa ca in vatra satului, iar dupa trei editii, due doi ani mi se pun tot felul de piedici numai sa nu-l tin. Ce este trist e ca cei mai inversunati opozanti sunt chiar cei sunt pusi sa diriguiasca acest sector, sa promoveze traditiile si obiceiurile, folclorul si mestesugurile stramosesti. Inteleg globalizarea dar asta nu inseamna distrugerea unui neam, caci nimeni nu ne-a facut sa ne pierdem identitatea, de la daci incoace. Am ramas pe aceste teritorii, demni si neinfranti si vompieri odata cu disparitia traditiilor, mestesugurilor, folclorului si obiceiurilor stramosesti, ceea ce o dorisc altii.
   Pentru ceea ce faci tu meriti toate aprecierile mele, dar si a multor romani. Vom tine legatura si poate ca vom gasi o solutie si pentru problema ta.

   http://www.ralibris.ro, http://ra-libris.blogspot.com, https://www.facebook.com/pages/Prin-muzica-la-obarsii/1408841889394298?ref=hl

 2. Daca cititul nu doare o stie orisicine caruia ii plac literele dar intrebarea este noi astia din diaspra cum putem intra in contact cu dumnevoastra cand majoritatea nu stiu de existenta dumneavoastra.

 3. Articolul dumneavoastra este un neadevar si o jignire la adresa mea!!

 4. Buna ziua,
  ma numesc Muresan Vasile ,am lucrat in izrael 7ani(1992-2003)m-ar interesa cum as putea sa pot beneficia de pensia din Israel.Eu am iesit la pensie anul trecut ….Intrebarea mea ar fi daca m-ati putea ajuta intr-un fel.
  Va multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *