Termeni și condiții

Condiții de utilizare

Utilizarea serviciilor şi produselor oferite de CITITULNUDOARE, pe site-ul www.cititulnudoare.ro se face cu acceptarea termenilor şi condiţiilor de mai jos.
1. TERMENI GENERALI
a) Accesarea acestui site ori a oricărei părţi din acesta presupune acordul dumneavoastră, în calitate utililizator, cu privire la termenii şi condiţiile de mai jos. Prin continuarea utilizării site-ului, dumneavoastră, numit în continuare utilizator, vă daţi acordul tacit şi achiesaţi la totalitatea termenilor şi condiţiilor.
b) CITITULNUDOARE poate schimba în orice moment conţinutul site-ului, poate aduce modificări de structură, conţinut şi accesibilitate, poate sista furnizarea informaţiilor pe site, fără un acord prealabil şi fără vreo notificare către utilizatori ori către terţe persoane.
c) CITITULNUDOARE poate limita accesul la site ori la anumite părţi din acesta. Totodată, CITITULNUDOARE poate limita accesul anumitor IP-uri fără notificare şi angajarea vreunei răspunderi.
d) Accesul la conţinutul online al site-ului www.cititulnudoare.ro este liber. Pentru utilizatorii abonaţi la serviciile CITITULNUDOARE este necesară autentificarea, prin introducerea numelui de utilizator şi a parolei.
e) CITITULNUDOARE îşi rezervă dreptul de a modifica termenii şi condiţiile utilizării site-ului www.CititulNuDoare.ro în orice moment, modificările fiind aplicabile începând cu data publicării lor pe site.

 1. DREPTURI DE AUTOR
  a) Toate informaţiile publicate pe site de către CITITULNUDOARE (incluzând, dar fără a se limita la, articole, informaţii, fotografii, fişiere audio, bannere publicitare) sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente: Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice şi Legea nr. 129/1992 privind protecţia desenelor şi modelelor, titulari ai drepturilor protejate de lege fiind CITITULNUDOARE sau, după caz, furnizorii săi de informaţii.
  b) Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, decompilarea, distribuirea, publicarea, afişarea, modificarea, crearea de componente sau produse sau servicii complete derivate, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului site-ului, cu excepţia afişării pe ecranul unui computer personal şi imprimarea sau descărcarea, în scop personal şi necomercial, a anumitor documente sau informaţii explicit desemnate în acest scop, cu condiţia păstrării nemodificate a tuturor elementelor care fac referire la drepturile de proprietate intelectuală, alte drepturi de proprietate şi condiţiile de utilizare ale documentelor sau informaţiilor respective.
  c) Preluarea de informaţii de către publicaţii sau, după caz, site-uri web poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi de către Clubul Român de Presă: „preluarea fără cost a unor materiale de presă se poate realiza doar în limita a 500 de semne, dar fără a depăşi jumătate din articolul sau ştirea în cauză, asigurându-se astfel atât libera circulaţie a informaţiei, cât şi caracterul de „revistă a presei” susţinut de paginile de internet în cauză. În mod obligatoriu, în aceste cazuri, trebuie citată sursa informaţiei. Preluarea a mai mult decât cele prevăzute anterior se poate realiza doar în condiţiile unui acord, financiar sau de altă natură, încheiat cu deţinătorul drepturilor”.
  Site-urile web care preiau informaţii de pe site-ul www.CititulNuDoare.ro vor cita sursa informaţiei cu link către site, după cum urmează:
  – În textul ştirii, citarea se va face astfel: în primul paragraf se va menţiona expres că sursa informaţiilor este CITITULNUDOARE (ex.: „potrivit CititulNuDoare.ro”, „informează CititulNuDoare.ro” sau orice altă formulă echivalentă) iar în ultimul paragraf al ştirii se va preciza „Integral pe www.CititulNuDoare.ro” (sau orice altă formulă echivalentă), cu link către www.CititulNuDoare.ro.
  – De asemenea, la sfârşitul ştirii, după ultimul paragraf şi în afara acestuia (sau la începutul ştirii, în funcţie de layout-urile site-urilor în cauză), se va preciza în mod vizibil: „SURSA: CITITULNUDOARE”, cu link către site-ul www.CititulNuDoare.ro.
  În cazul în care materialul este preluat de CITITULNUDOARE de la furnizorii săi de informaţii, se va menţiona şi această sursă.
  d) În cazul în care utilizatorul constată că un material publicat pe site-ul www.CititulNuDoare.ro încalcă drepturile de autor sau orice alte drepturi, este rugat să sesizeze acest fapt printr-un mesaj trimis către CITITULNUDOARE.
  e) CITITULNUDOARE, logo-ul CITITULNUDOARE şi www.CititulNuDoare.ro aparţin Autorii CITITULNUDOARE, niciuna dintre ele neputând fi utilizată fără acordul scris al CITITULNUDOARE.
 2. LIMITAREA RĂSPUNDERII
  a) Toate informaţiile publicate pe site-ul www.CititulNuDoare.ro sunt transmise de către CITITULNUDOARE şi de către furnizorii săi de informaţii. Acest site furnizează instrumente de informare, dar nu oferă sfaturi şi nici nu face recomandări referitoare la anumite instrumente financiare, servicii sau produse.
  b) Datorită numărului mare de surse de obţinere a informaţiilor pot exista întârzieri, omisiuni sau inexactităţi în informaţiile şi în serviciile oferite de CITITULNUDOARE.
  c)CITITULNUDOARE şi furnizorii săi de informaţii nu oferă garanţii privind acurateţea, succesiunea, integralitatea, integritatea, actualitatea sau potrivirea pentru un anume scop a informaţiilor oferite pe site.
  d) CITITULNUDOARE şi furnizorii săi de informaţii nu răspund pentru erorile, inexactităţile sau întârzierile în furnizarea conţinutului oferit de site şi nici pentru orice acţiune care se bazează pe acest conţinut. CITITULNUDOARE îşi declină orice responsabilitate privind garantarea acurateţii conţinutului site-ului sau a felului în care informaţia serveşte anumitor scopuri.
  e) Utilizatorul site-ului este singurul responsabil atât faţă de terţi, cât şi faţă de CITITULNUDOARE în legătură cu accesarea, utilizarea şi exploatarea informaţiilor publicate pe site.
  f) CITITULNUDOARE nu răspunde faţă de utilizatori şi nici faţă de terţi pentru eventualele prejudicii, litigii existente, născute ori izvorâte în legătură cu/din copierea, stocarea, modificarea ori transferarea întregului ori a unei părţi din informaţiile publicate pe site.
  g) Încălcarea termenilor şi a condiţiilor din prezentul document atrage răspunderea juridică a utilizatorilor, persoane fizice sau juridice, conform legislaţiei în vigoare.
 3. PROTECŢIA DATELOR
  a) CITITULNUDOARE prelucrează date cu caracter personal ale utilizatorilor care se abonează la serviciile de ştiri sau la alertele de ştiri, a celor care transmit feedback-uri către CITITULNUDOARE, precum şi a celor care recomandă unor terţi articole publicate pe site (utilizând opţiunea „trimite link-ul unui prieten prin e-mail”).
  b) Utilizatorii care s-au înregistrat pentru primirea alertelor de ştiri au posibilitatea de a se dezabona în momentul în care nu doresc să le mai primească.
  c) CITITULNUDOARE ia toate măsurile de securitate pentru a asigura confidenţialitatea şi protecţia datelor şi a informaţiilor cu caracter personal ale utilizatorilor.
  d) Utilizatorii beneficiază de dreptul de acces la datele prelucrate, de intervenţie asupra acestora, de dreptul de a se opune prelucrării şi de a solicita ştergerea datelor şi de celelalte drepturi prevăzute de Legea nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date.
  e) CITITULNUDOARE nu cere utilizatorilor săi informaţii personale prin intermediul unei corespondenţe nesolicitate de aceştia. Orice tip de corespondenţă care oferă sfaturi financiare sau orice mesaj nesolicitat prin care se solicită divulgarea de informaţii personale trebuie considerat un fals şi raportat către CITITULNUDOARE prin intermediul formularului de feedback accesibil pe site.
  f) Site-ul www.CititulNuDoare.ro foloseşte cookie-uri pentru a identifica utilizatorii. Acestea nu conţin niciun fel de date personale ale utilizatorilor şi nu prezintă risc în cazul în care sunt interceptate de terţe părţi.
  g) CITITULNUDOARE stochează şi utilizează adresele IP pentru administrarea site-ului, colectarea de informaţii, urmărirea mişcărilor utilizatorilor şi în scopuri statistice pentru uzul intern. Adresele IP nu au nicio legătură cu informaţiile personale ale utilizatorilor.
 4. TERMENII ŞI CONDIŢIILE DE UTILIZARE A SECŢIUNII DE COMENTARII PE site-ul www.CititulNuDoare.ro
  Utilizarea sau accesarea secţiunii de comentarii de pe site-ul www.CititulNuDoare.ro reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile CITITULNUDOARE, inclusiv dreptul de a utiliza şi distribui conţinut / comentarii pe site-urile noastre web, servicii şi produse CITITULNUDOARE.

CITITULNUDOARE nu este responsabilă pentru declaraţiile sau opiniile exprimate de terţe persoane în secţiunea de Comentarii.

Comentariile sunt publice automat. Autorii CITITULNUDOARE îşi rezervă dreptul să redacteze sau să şteargă ulterior oricare dintre comentariile înscrise în această secţiune, fără vreo notificare în prealabil, pentru:

 1. a) Conţinut considerat abuziv, ameninţător, agresiv, hărţuitor sau care ar putea încălca drepturile altor persoane (drepturile garantate de Constituţia României).
  b) Conţinut defăimător, jignitor, obscen, vulgar, care descrie sau instigă la acte de violenţă sau ilegale.
  c) Conţinut prin care se exprimă ura faţă de alţii, prin care se instigă la discriminare de orice fel (referiri la religie, rasă/etnie, sex, naţionalitate sau convingeri politice).
  d) Upload-ul, ataşarea sau distribuirea de fişiere care conţin software sau alte materiale protejate de legile referitoare la proprietatea intelectuală, atunci când utilizatorul respectiv nu deţine drepturile corespunzătoare.
  e) Upload-ul, ataşarea sau distribuirea unor fişiere care conţin viruşi, a unor fişiere corupte sau alte tipuri similare de software.
  f) Oferte sau solicitări comerciale, mesaje de e-mail nesolicitate (spam), publicitate fără acordul CITITULNUDOARE sau cereri pentru donaţii.
  Această politică poate fi modificată în orice moment.