Italia. Bărbatul care i-a ucis pe îngrijitorii tatălui său va rămâne în închisoare pe viață

Bărbatul care i-a ucis pe îngrijitorii tatălui său va rămâne în închisoare pe viață. Curtea de Casație, Secția a II-a Penală, a respins recursul depus de Giampiero Riccioli împotriva condamnării la închisoare pe viață pentru dublul omor al lui Alessandro Sabatino, în vârstă de 40 de ani, din San Marcellino, și Luigi Cerreto, în vârstă de 23 de ani, din San Marco Evangelista, transmite publicația italiană edizionecaserta.net.

Curtea Supremă a fost chemată să decidă în acest caz legat de cei doi îngrijitori dispăruți și uciși la Siracuza, în Sicilia, în primăvara anului 2014. Riccioli a fost considerat autorul dublului omor, iar Curtea de Apel Penală din Catania a confirmat sentința de închisoare pe viață, pedeapsă la care bărbatul fusese deja condamnat în ianuarie 2022 de către Judecătorul unic de la Tribunalul din Siracuza.

Această poveste tristă îi are ca victime pe cei doi bărbați din Casserta, care erau îngrijitorii tatălui lui Giampiero Riccioli și au dispărut în 2014. Timp de mai mulți ani, nu au fost niciodată găsiți. Apoi, în februarie 2021, în vila lui Riccioli, în contrada Tivoli, la aproximativ 10 km de Siracuza, au fost descoperite urme ale corpurilor lor. Conform anchetelor, Alessandro și Luigi ar fi fost legați cu cleme, apoi obligați să stea în genunchi și în cele din urmă uciși cu un foc rapid de pistol în cap. După moarte, care a survenit pe loc, cei doi îngrijitori ar fi fost îngropați sub pământ în vila în care lucrau, cea a tatălui lui Riccioli. Ulterior, s-ar fi construit deasupra un grătar din cărămidă. Giampiero este acum considerat responsabil pentru acest dublu omor, conform informațiilor rezultate din anchete și probele adunate.

Conform reconstrucției anchetatorilor, criminalul ar fi comis această tragedie din cauza unor neînțelegeri dintre el și cei doi îngrijitori. În special, Alessandro Sabatino și Luigi Cerreto ar fi semnalat presupusele rele tratamente ale fiului față de tatăl lor, pe care îl îngrijeau și supravegheau în fiecare zi. De aici, potrivit anchetatorilor, s-ar fi născut în mintea lui Giampiero ideea de a-i ucide pe cei doi bărbați în scop de răzbunare. Printre părțile civile se numără avocatul Enzo Guida, care a reprezentat familia lui Alessandro Sabatino.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri