Zeci de români, ținuți sclavi de alți români în Spania. “Patriarhul”, șeful grupării, îi atrăgea cu locuri de muncă promițătoare

Poliţiştii spanioli au destructurat o reţea de sclavie organizată de români în regiunea Sevilla, dezvăluind condiţii de muncă inumane pentru 21 de victime, care erau ademenite cu promisiuni de locuri de muncă bine plătite. Gruparea, condusă de “Patriarhul”, a fost zdrobită, iar 15 români care îşi exploatau conaţionalii au fost arestaţi.

Atrase în Spania sub pretextul unor locuri de muncă atrăgătoare, victimele reţelei erau supuse la ameninţări cu macetele și obligate să culeagă fructe în condiţii extreme, fără apă, hrană și odihnă. Un bărbat a încercat să scape de tortură sărind pe fereastra fermei, în timp ce o tânără a pierdut sarcina din cauza stresului și epuizării.

Luis Garcia, șef al Brigăzii pentru Drepturile Omului, a descris condițiile deplorabile în care erau ţinuţi sclavii: “Victimele erau ţinute în condiţii dure, insalubre, dormeau pe saltele pe podea fără să aibă posibilitatea să se spele.”

“Patriarhul”, șeful grupării, înființase companii care semnau contracte cu fermierii pentru culesul fructelor. Cu sprijinul altor doi membri de familie și al unor femei din bandă, aceștia au exploatat 21 de concetăţeni.

Nume de cod precum “Alexel ţiganul”, Roberto sau Regina erau folosite de membrii grupării, care trăiau în lux. La locuinţa lor, poliţiştii au confiscat trei maşini scumpe, ceasuri de brand exclusivist, 240 de bijuterii de aur şi aproape 40.000 de euro.

Fernando Gonzalez, şef al Unităţii de combatere a Reţelelor de Imigrare, a calificat gruparea drept o “reţea criminală, un clan condus de un lider”. A menţionat că victimele erau recrutate prin reţelele de socializare din ţările de origine, cu promisiuni false de angajare.

15 membri ai reţelei au fost arestaţi, iar autorităţile spaniole au anunțat că aceştia riscă ani grei de închisoare. Astfel de cazuri devin din ce în ce mai frecvente în Spania, unde sute de români sunt eliberaţi în fiecare an din reţelele de sclavie modernă. Madridul estimează că 40% dintre autorii sau victimele exploatării prin muncă în Spania provin din România, potrivit observatornews.ro.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri