1,4 milioane de elevi s-au înscris la ora de religie…Tu îţi înscrii copilul sau esti împotrivă?

Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a declarat, că până marţi seară s-au înscris pentru orele de Religie 1.405.883 de elevi din cei aproximativ 3,1 milioane care pot opta pentru studierea acestei discipline. Înscrierea pentru participarea la ora de religie se poate face până vineri 6 martie, decizia Curţii Constituţionale devenind executorie pe 9 martie. “Vorbim de un total de cereri pentru participarea la orele de Religie de 1.405.883 înregistrate în sistem, la sfârşitul zilei de 3 martie”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

În formularul de înscriere se solicită directorului unităţii de învăţământ participarea elevului la orele de Religie, cu menţionarea unuia din cele 18 culte recunoscute conform Legii 489/2006, printre care: Biserica Ortodoxă Română, Biserica Romano-Catolică, Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, Cultul Musulman, Arhiepiscopia Bisericii Armene, Biserica Reformată din România, Biserica Evanghelică Română, Biserica Creştină Adventistă de Ziua a şaptea din România şi Organizaţia Religioasă Martorii lui Iehova.

În vederea respectării deciziei Curţii Constituţionale, dar şi pentru evaluarea necesarului de personal didactic pentru disciplina Religie în anul şcolar 2015-2016, Ministerul Educaţiei şi Cercetării ştiinţifice, printr-o adresă din 16 februarie, a solicitat tuturor inspectoratelor şcolare ca, până pe 6 martie, să informeze elevii majori, respectiv părinţii şi tutorii legal instituiţi pentru elevul minor, referitor la hotărârea CC şi la faptul că, dacă doresc să îşi exercite dreptul constituţional de a beneficia de ora de religie, trebuie să adreseze unităţii de învăţământ o solicitare scrisă.
Potrivit ministrului Educaţiei, în prezent, disciplina Religie este predată în şcoli de aproximativ 6.000 de profesori, dintre care 4.200 sunt titulari.

In cazul elevilor care nu au implinit inca varsta de 18 ani, cererile vor fi semnate de unul dintre parinti sau de tutorele legal. In cadrul cererii, acestia vor preciza si cultul religios caruia ii apartin.

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri