500 de lei pe lună pentru elevii fără posibilități financiare. Vezi care vor fi condițiile

Sărăcia este una din principalele cauze ale abandonului școlar în România și afectează sute de mii de copii din țara noastră. Un grup de parlamentari, în frunte cu Florentin Gust a propus un proiect de lege prin care tinerii care provin din familii sărace din mediul rural să primeacă un sprijin financiar consistent pentru a putea merge la liceu. Proiectul chiar se numește “Bani pentru liceu

Mai exact parlamentarii au depus un proiect de lege care prevede că acei copii care provin din familii cu un venit mai mic de 500 de lei de persoană și care au media peste 7.50 să poată primi lunar această sumă de 500 de lei pentru a-și asigura hrana și cazarea. Altă condiție este ca părinții să  nu dețină mai mult de trei hectare de teren agricol.

De asemenea acești copii ar putea primi semestrial încă 900 de lei, bani care ar urma să fie folosiți pentru rechizite și îmbrăcăminte. Pe scurt elevii care provin din familii sărace ar putea primi toți acești bani pentru a fi încurajați să nu renunțe la studii și să urmeze liceul sau o școală profesională. În mod clar proiectul vizează în special elevii din zone rurale și i-ar putea ajuta pe aceștia să-și acopere o mare parte din costurile de întreținere la un liceu din afara localității în care trăiesc.

Deputatul Florentin Gust a declarat pentru PRO TV că prin acest proiect a încercat să ofere șansa fiecărui copil din mediul rural să poată urma cursurile unui liceu sau unei școli profesionale din mediul urban.

Proiectul de lege va fi luat în discuție în cadrul sesiunii parlamentare care va începe în septembrie.

Related Articles

1 COMMENT

  1. ELEVII de la Scoala profesională primesc 200 lei /lunar și abia îi păstrează cu bunăvoința diriginților.Chiulul și neînvățătura sunt principala ocupație a elevilor.La liceu mai apar și cazuri dese de elevi a căror părinți lucrează la negru,aduc mașini,si ei figurează că nu au venit deși acasă luxul e mare.Primăriile comunale dau anchete false pe 100 lei la fiecare inceput de an.De aceea un elev primește pe nedrept bani și altul care depășește cu 1 leu și ar merita nu ia.
    Nu mai trebuie incurajată nemunca.

Comments are closed.

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri