A murit în noaptea de înviere. Unul dintre cei mai mari scriitori români contemporani s-a stins

Ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, deplânge decesul scriitorului George Bălăiţă, chiar în ziua de Paşte. Fostul director al Editurii Cartea Românească a murit noaptea trecută, la 82 de ani.

“Se spune că aceia care trec la cele veşnice în Sfânta Noapte a Învierii merg direct în Rai.

S-a stins, noaptea trecută, la 82 de ani, unul dintre cei mai mari scriitori români contemporani, George Bălăiță. Autor al unor romane fundamentale pentru istoria literaturii române (“Lumea în două zile”, 1975, “Ucenicul neascultător”, 1977, “Învoiala”, 2016), al mai multor volume de proză scurtă şi publicistică literară şi excepțional director al Editurii Cartea Românească (1981-1990), George Bălăiță a fost o personalitate unanim respectată a lumii culturale româneşti. Opera sa a jucat un rol esențial în trecerea de la neo-modernismul anilor ’60 la postmodernismul anilor ’80, constituind un model pentru prozatorii generației optzeci.

Odată cu el, dispare încă unul dintre reperele fundamentale ale literaturii noastre de azi. Rămân, din fericire, cărțile sale şi o arhivă de manuscrise din care nu e exclus să mai apară opere pe care scriitorul, exigent cu sine însuşi, le-a ținut în sertar.

Dumnezeu să-l ierte!”, este mesajul ministrului Vulpescu.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri