A murit unul din cei mai bogați oameni din România – în închisoare

Omul de afaceri Dan Adamescu a murit, luni seara, într-o unitate spitalicească din exteriorul Penitenciarului Jilava, a declarat, pentru AGERPRES, Carmen Uțoiu, inspector de penitenciare.

“În seara zilei de 23 ianuarie, în jurul orei 23,45, a avut loc decesul unei persoane custodiate de Penitenciarul Jilava. Aceasta se afla într-o unitate spitalicească din exteriorul penitenciarului”, a spus Uțoiu.

Dan Adamescu în vârstă de 68 de ani se afla internat la o clinica privată din București, iar starea sa de sănătate se deteriorase serios în ultima vreme din pricina unei septicemii. Nora sa a acuzat că pentru moartea fostului om de afaceri se fac vinovați judecătorii care nu au acceptat solicitările repetate ale acestuia de a fi eliberat condiționat din motive de sănătate.

Dan Adamescu a fost condamnat definitiv pe 27 mai de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) la 4 ani și 4 luni închisoare cu executare într-un caz de corupție privind soluții favorabile în dosare de insolvență.

Pe 27 mai 2016, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat definitiv pe omul de afaceri Dan Adamescu la 4 ani și 4 luni închisoare cu executare, într-un dosar de corupție privind soluții favorabile în dosare de insolvență. Atunci, instanța supremă a respins apelul declarat de Adamescu și a menținut sentința dată de Curtea de Apel București în februarie 2015.

Cine a fost Dan Adamescu

Dan Adamescu a fost unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din România. Acesta era cunoscut pentru faptul că a deținut compania Astra Asigurari controlând în același timp Unirea Shopping Center și Intercontinental.
În 2010, afaceristul a cumpărat acțiunile grupului Waz și a devenit astfel singurul acționar al firmei Medien Holding, urmând ca pe lângă cotidianul România Libera să preia și revista Academia Cațavencu.
De asemenea, în 2011, Adamescu a cumpărat 32.9 % din acțiunile Intercontinental pentru suma de 8.3 milioane de euro. Dan Adamescu a avut acțiuni și la Modern Business Center, Mega Construct și Baumeister.

În primavara lui 2016, omul de afaceri a fost audiat în dosarul privind falimentarea Astra. Dan Adamescu a fost chemat de către procurorii anticorupție întrucât se presupune că ar fi fost implicat în mai multe acte de corupție printre care abuz în serviciu și spălare de bani. În urma acuzațiilor, procurorii DNA au instituit un sechestru record pe averea lui Adamescu, nu mai puțin de 900 milioane de lei.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri