Adrian, românul din Italia care și-a ucis soția fiindcă nu voia să se întoarcă în România, condamnat

Adrian Luminiță, românul în vârstă de 40 de ani care la data de 6 decembrie 2020 și-a ucis soția în vârstă de 32 de ani, Mădălina Luminiță, a fost condamnat vineri, 22 iulie 2022, la închisoare pe viață de Tribunalul din Grosseto (Toscana). În plus, acuzatul a fost obligat să despăgubească familia soției sale cu peste 1,7 milioane de euro, relatează cotidianul La Nazione.

Nu mai puțin de 27 de răni prin înjunghiere a suferit victima, la apogeul unei dispute furioase petrecute în anexa unei vile din Pescia Fiorentina, situată în zona adiacentă orașului Capalbio (Grosseto) unde cei doi soți lucrau ca îngrijitori. Ulterior, criminalul a încercat să ardă cadavrul soției sale.

Potrivit propriei mărturisiri, Adrian se săturase de acel loc de muncă atât de mult, încât i-a exprimat în repetate rânduri femeii dorința de a demisiona și de a se întoarce acasă, în România. Mădălina avea însă o părere contrară și discuțiile degenerau deseori în certuri tot mai aprige.

Disputele verbale au continuat până în acea zi fatidică din decembrie, în urmă cu aproape doi ani, când fapta s-a consumat. În timpul unui obișnuit schimb de opinii, plin de reproșuri, bărbatul s-a înfuriat și, după ce a luat un cuțit în mână, a lovit-o pe tânăra sa soție de mai multe ori, lăsând-o astfel fără viață, într-o baltă de sânge.

Înainte de a-și da ultima suflare, Mădălina a încercat o ultimă apărare disperată, reușind să-și rănească agresorul. Acesta, imediat ce a fost audiat de poliție (inițial a fost internat la Siena din cauza rănilor suferite) a susținut că a fost obligat să se apere, întrucât soția lui l-ar fi atacat prima.

O versiune care avea însă deficiențe evidente și pe care anchetatorii au demontat-o în scurt timp, până în punctul în care l-au determinat pe protagonistul tragediei să mărturisească crima. El a declarata așadar, prin avocatul său, că a acționat într-un acces de furie, emoționat de dorința de a se întoarce în orașul său natal, Botoșani, pentru că, spre deosebire de soția sa, nu a reușit să se integreze în Italia.

În fața argumentelor și protestelor femeii cu care era căsătorit, Adrian nu a ezitat să o ucidă, furios pe faptul că femeia respinge propunerea sa. Ulterior, cu scopul de a șterge toate urmele crimei, el a încercat să dea foc cadavrului, dar în final flăcările au cuprins toată casa.

Ținând cont de toți acești factori, judecătorii nu au avut nicio reținere în a-i aplica pedeapsa maximă. Procurorul Valeria Lazzarini a fost cea care a ceurt închisoare pe viață pentru omucidere intenționată și tentativă de ascundere a cadavrului. Acestea au fost acuzațiile împotriva inculpatului care a mărturisit, în final, că și-a ucis soția.

„A procedat cu cruzime, într-un loc izolat, unde nimeni nu ar fi putut auzi țipetele femeii”, a precizat Lazzarini.

Avocatul familiei victimei, care s-a prezentat ca parte civilă în proces, a depus cererea de despăgubire judecătorul Adolfo di Zenzo, care a prezidat instanța: 10.000 euro pentru cheltuieli de înmormântare și repatriere și 1.300.000 euro pentru părțile civile: tatăl, mama și surorile victimei. Plus un prejudiciu de 50.000 de euro pentru fiecare, pentru un total de 1,7 milioane de euro.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri