Alertă de rujeolă în Italia. 700 de cazuri în ultimele 3 luni

Centrul european de prevenire şi control al bolilor adaugă Italia pe lista statelor în care boala se transmite endemic: Belgia, Franţa, Germania, Polonia şi România. 700 de de cazuri de pojar au apărut în Italia în ultimele 3 luni – număr aproape egal cu totalul îmbolnăvirilor de anul trecut, au transmis astăzi stiriletvr.ro.

Este o creştere alarmantă, provocată, ca peste tot unde a apărut aceeaşi situaţie, de reticenţa faţă de vaccinuri. 

Alberto Villani, şeful Asociaţiei Medicilor Pediatri din Italia: “Suportăm consecinţele scăderii numărului de vaccinări. Ne aşteptam, ştiam că se va întâmpla aşa, mai devreme sau mai târziu. De ce e lumea speriată de vaccinuri? Din cauza informării deficitare. E foarte important ca oamenii să fie corect informaţi“. 

Vaccinul antirujeolic este gratuit, dar nu obligatoriu. 

Rata vaccinării a scăzut la 85% în medie, însă sunt regiuni în Italia unde a ajuns la 60%. Pentru a împiedica propagarea virusului extrem de contagios, ar trebui să depăşească 95%. 

Beatrice Lorenzin, ministrul Sănătăţii din Italia: Sarcina noastră principala este să-i sfătuim pe părinţi şi să le explicăm clar că vaccinarea nu prezintă niciun risc pentru copii, ci le salvează viaţa. 

În general benignă, rujeola poate avea complicaţii letale. 

Când a fost ultima epidemie majoră, în 2002, Italia a înregistrat 15 decese la 18.000 de cazuri.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri