Anica Panfile, românca ucisă și aruncată în râu, în Italia. Apelul disperat al mamei: „Găsiți-l pe ucigaș! A lăsat patru copii fără mamă!”

Mama Anicăi Panfile, românca în vârstă de 31 de ani, rezidentă la Treviso, ucisă cu brutalitate și găsită moartă duminică, 21 mai, pe malul râului Piave, în Spresiano, face un apel disperat: „Găsiți-l pe ucigaș! A distrus o întreagă familie și acum patru copii sunt fără mama lor!”

Mama, Ioanna Panfile, 56 de ani, este reprezentată de avocatul Stefano Tigani, pus la dispoziție de Asociația Penelope, care se ocupă de persoane dispărute.

Comunitatea Sant’Egidio, care a sprijinit-o pe Anica în ultimii 5 ani, împreună cu Asociația Penelope, au format un front comun. Valerio Delfino, membru al comunității Sant’Egidio, a spus: „Vom încerca să ajutăm nefericita familie a Anicăi, vom acționa și prin intermediul avocatului, cu Tribunalul minorilor, cu Primăria, cu asistenții sociali pentru a obține un ajutor concret. Dorim ca cei patru frați, în vârstă de 13, 10, 6 și 2 ani și jumătate, să rămână cu bunica lor.”

Între timp, ancheta carabinierilor, coordonată de substitutul procurorului Valeria Peruzzo, continuă. Ei se străduiesc să compună piesele acestui puzzle complicat, ajutați de 60 de camere de supraveghere între Maserada și Spresiano, care ar putea reconstitui ultimele ore din viața Anicăi. Procurorul Republicii, Marco Martani, a subliniat că nu există „adevăruri absolute” în acest moment.

Anica a primit numeroase lovituri, cel puţin o duzină, care s-ar fi concentrat pe faţa şi capul femeii şi ar părea compatibile cu un atac efectuat cu mâinile goale. Este, așadar, posibil ca femeia să fi fost bătută cu pumnii, până la moarte, și mai puțin plauzibil că a fost lovită cu un obiect, chiar dacă certitudinea va fi disponibilă abia peste 90 de zile, când medicul legist Antonello Cirnelli își va prezenta raportul magistraților. „Nu este imposibil din punct de vedere material ca ucigașul să fi făcut totul de unul singur – a spus procurorul Marco Martani – dar nu e exclus să fi avut complici.”

În special, se încearcă a se stabili dacă fostul soț al Anicăi, se afla în Italia atunci când tânăra mamă a dispărut. Au fost audiați, de asemenea, Luigino De Biase, partenerul actual al Anicăi, cu care aceasta a avut-o pe fiica cea mică, în vârstă de 2 ani și jumătate, precum și Franco Battaggia, bărbatul în casa căruia făcea curățenie și cu care s-a întâlnit joi, 18 mai, ultima zi în care a fost văzută în viață.

Fostul soț român al tinerei, Vasilică Lungu, de care se despărțise cu 5 ani în urmă, nu se știe dacă era în Italia, sau mai exact în zona Treviso, când Anica a dispărut. „Verificăm deplasările bărbatului”, a declarat procurorul-șef. O cameră de supraveghere pare să o fi surprins pe tânăra femeie urcându-se într-o mașină condusă de un bărbat. Acesta ar putea fi ultima persoană care a văzut-o în viață.

Părinții femeii se tem că fostul soț, descris drept un bărbat violent, ar putea lua cu el copiii care locuiau cu mama lor.

Procuratura plănuiește să efectueze o serie de investigații suplimentare asupra hainelor pe care Anica le purta atunci când a fost găsită, în căutarea unor urme de ADN care ar putea fi atribuite presupusului criminal.

În timp ce familia și comunitatea își exprimă durerea, toți cei implicați așteaptă să fie aruncată lumină asupra acestui caz și să se facă dreptate pentru Anica și cei patru copii ai săi, care acum trebuie să se descurce fără mama lor.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri