Apel al colegului polițistului ucis: “Vă rugăm, ajutaţi-ne să nu mai fim subinspectori post-mortem”

Mii de oameni l-au condus pe ultimul drum pe poliţistul Sorin Vezeteu, care joi seară a fost omorât pe peronul Gării Burdujeni din municipiul Suceava. La slujba de înmormântare au luat parte şi ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, precum şi inspectorul general al Poliţiei Române, Bogdan Despescu.

Slujba de înmormântare a poliţistului Sorin Vezeteu a început la biserica Adormirea Maicii Domnului din cartierul Burudjeni, acolo unde trupul neînsufleţit al acestuia a fost depus începând de vineri. Mii de oameni, familia, colegi, prieteni, dar şi oameni simpli care au dorit să-i fie alături pe ultimul drum poliţistului ucis cu sălbăticie au însoţit cortegiul funerar spre comuna Dumbrăveni, unde a avut loc slujba de înmormântare.

Sicriul cu trupul neînsufleţit a fost purtat pe umeri de colegii lui Sorin, de la Serviciul Transporturi Feroviare. Sorin Vezeteu a fost avansat post – mortem în gradul de subinspector de poliţie. De asemenea, el a fost decorat post-mortem cu ordinul „Pentru Merit” de către preşedintele ţării.

 Un moment extrem de emoţionat a avut loc în biserica din comuna Dumbrăveni, unde un coleg de-al lui Sorin Vezeteu, care a asistat la teribila scena, a ţinut să-i transmită un mesaj ministrului Carmen Dan. „Vă rugăm, ajutaţi-ne să nu mai fim subinspectori post-mortem! Vă implor, coborâţi în stradă! Este strigătul unui om care, înainte de a fi poliţist, este părinte, este strigătul unui tată pe care îl aşteaptă copilul acasă. Prietene, ajută-mă de acolo de sus pentru că aveam multe de făcut!”, a transmis poliţistul Lucian Gălăţeanu.

Primarul comunei Dumbrăveni, Ioan Pavăl, i-a cerut şi el la rândul său ministrului afacerilor interne să facă ceva pentru ca poliţistul să fie respectat în societate şi să nu se mai ajungă la astfel de tragedii. „Vă rog, doamna ministru, să rămâneţi în istorie prin faptul că aţi făcut poliţistul respectat! Nu avem nevoie de eroi, avem nevoie de părinţi care să fie acasă la copii. Am ajuns să mă uit în oglindă şi să îmi fie ruşine că trăiesc în România. Este un strigăt al unui tată a şase copii şi a cinci nepoţi. Îmi doresc să faceţi în ţara asta din poliţist un om respectat. Sorine îţi doresc să te odihneşti în pace”, a spus şi primarul Ioan Pavăl.

Ministrul Carmen Dan a promis că va lua măsuri pentru ca poliţiştii să fie în siguranţă, să fie dotaţi cu tot ce au nevoie, arătând că în acest sens va colabora şi cu celelalte ministere.

Vezi mai jos cateva poze de la înmormantarea polițistului: 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri