Apel disperat al părintelui Boian din Timoc! „Ce să facem fraţilor de neam, cum ne ajutaţi?"

boian1După ce Secretariatul sârb pentru culte a anunțat “inchiderea” bisericilor românești din Valea Timocului și a declarat că activitatea Bisericii Ortodoxe Române în Timoc (în afara Banatului) este ilegală, românii din timoc nu mai au liniște.

În cotidianul Cuvântul Libertății, Marga Bulugean a realizat un amplu interviu cu părintele Boian Alexandrovici, material în care acesta descrie presiunile la care sunt supuși românii care “îndrăznesc” să își ceră drepturile elementare.  

În ciuda întâlnirilor formale între oficialitățile statului sârb și responsabilii cu românii de pretutindeni din cadrul Guvernului României problema românilor timoceni nu numai că nu se rezolvă dar devine din ce în ce mai delicată. Pozele postate pe facebook, în care zâmbește fericit alături de diverși miniștri ai statului sârb, nu l-au ajutat pe ministrul pentru românii de pretutindeni, Cristian David , să îi convingă pe vecinii sârbi să respecte drepturile fundamentale ale românilor timoceni. Ba se pare că i-au încurajat să ia măsuri radicale împotriva Bisericii ortodoxe române din Timoc și a românilor timoceni.

Acesta este mesajul disperat al Părintelui Boian :«Atragem atenţia tuturor instituţiilor că a ajuns timpul când problema trebuie rezolvată urgent şi acum, nu mâine, astăzi. Ţara noastră în care trăim a spus ce a avut prin „Cancelaria” ei, iar noi avem şi Ţara Mamă-România şi întrebăm conducerea ei. Ce să facem fraţilor de neam, cum ne ajutaţi?! Să înceapă urgent o discuţie deschisă şi clară cu conducerea Serbiei sau mai aşteptăm puţin?! Poate că nu este destul că s-a tras cu pistol în geamurile credincioşilor noştri, crede cineva că trebuie neapărat să fie unul din noi împuşcat ca să se facă ceva? Fraţilor din Ţara Mamă, vă rugăm din adâncul sufletului ajutaţi-ne, apăraţi-ne şi nu ne lăsaţi!».

Materialul complet, realizat de Marga Bulugean, îl găsiți aici.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri