Austria. O îngrijitoare româncă a vrut să plece cu bijuterii și lingouri din aur în valoare de UN MILION de euro dincasa bătrânei asistate

O româncă de 33 de ani a ajuns, prin intermediul soțului verișoarei ei, să lucreze ca îngrijitoare în Austria. Dar planurile lor erau altele. Când a intrat în casa femeii pe care trebuia să o asiste, românca i-a scotocit toată casa până a găsit o comoară, evaluată la aproape un milion de euro. Ea și alți doi complici u fost la un pas de a se face nevăzuți cu averea, dacă nu erau câțiva vecini vigilenți.

Vecinii au dejucat o lovitură de aproape un milion de euro dată de o româncă și complicii ei. La procesul din Wiener Neustadt, românca și un alt complice, tot român, au primit sentințe de închisoare cu executare. Comoara de aur era deja scoasă în stradă, gata de a fi ridicată de complicii ei, când lovitura a eșuat datorită atenției vecinilor.

Luni, Iasmina T. (33 de ani) și Florin I. (26 de ani) au fost judecați și condamnați la Tribunalul Regional Wiener Neustadt. Florin I. a fost condamnat, luni, la trei ani și patru luni de închisoare, fără drept de apel. Asistenta a primit trei ani, iar sentința este definitivă.

Bătrâna de 93 de ani, din districtul Baden,  avea nevoie de asistență 24 de ore din 24. Dar nu știa ca avea să devină victima unei bande de hoți fără scrupule. Îngrijitoarea de 33 de ani, împreună cu complicii, era cât pe ce să o jefuiască pe pensionară de întreaga avere: bani și aur în valoare de aproape un milion de euro.

Îngrijitoare româncă în Austria, la un pas să rămână cu o comoară de un milion de euro

Potrivit procuraturii, planul era ca românca de 33 de ani să vină să lucreze ca îngrijitoare la potențiale victime cu bani, în Austria, din cauza situației sale financiare precare din România. Procurorii spun că soțul verișoarei sale, Oliver C., ar fi fost cel care a tras sforile și era creierul operațiunii.

Femeia în vârstă de 93 de ani din Enzeseld-Lindabrunn era exact genul de victimă care avea nevoie de îngrijire întocmai cum își imaginase. În timp ce victima zăcea în patul de boală, complet lipsită de apărare și abia dacă mai putea vorbi, în pivniță era ascunsă o comoară de milioane de euro. La doar câteva zile după ce tânăra româncă de 33 de ani și-a început îndatoririle de îngrijitoare, a dat peste avere. “Ușa de la pivniță era deschisă”, a declarat inculpata Iasmina T. (apărată de avocat Franz Stefan Pechmann) în timpul procesului.

Bani, lingouri și bijuterii puse la gunoi. O mașină românească aștepta prada

Prin intermediul apelurilor video și WhatsApp, soțul verișoarei sale ar fi făcut planurile de furt cu ea. Banii, lingourile de aur și argint și bijuteriile în valoare totală de 934.000 de euro au fost ambalate într-o geantă sport mare și ascunse între pubelele din fața casei, pe trotuar, pentru a fi colectate.

Probabil că planul ar fi funcționat, dacă nu ar fi fost vecinii atenți, care au descoperit punga printre gunoaie și au adus-o repede în casă. Când au văzut că o mașină dădea târcoale, aceștia au notat numărul de înmatriculare românesc al unui BMW suspect parcat în apropiere. În mașină se aflau Florin I. și Oliver C. Cei doi au reușit să fugă, dar au fost arestați pe baza documentelor de intrare și ieșire și înregistrările de ieșire de la frontiera româno-maghiară. Oliver C. este în continuare căutat în baza unui mandat de arestare, relatează Kurier.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri