Badantă din Italia plecată în România cu 3 900 de euro împrumutați de la bătrânul asistat. Nu s-a mai întors la locul de muncă

Un pensionar italian în vârstă de 74 de ani, din Naro, provincia Agrigento (Sicilia), a depus o plângere la poliție după ce a înțeles că a fost înșelat și furat de românca pe care o angajase ca îngrijitoare. Femeia a plecat în România și nu s-a mai întors la locul de muncă după ce a împrumutat 3 900 de euro de la bătrânul asistat, care ulterior a descoperit că-i lipsesc din casă bijuterii din aur.

Conform Agrigento Notizie, îngrijitoarea în vârstă de 44 de ani a fost angajată de bătrânul italian la jumătatea lunii ianuarie 2021, să se ocupe de curățenia casei, de gătit și să-i țină companie. Luna trecută femeia i-a spus bărbatului că trebuie să se întoarcă temporar în România, pentru niște acte.

Ea a plecat la sfârșitul lui iunie și ar fi trebuit să se întoarcă la Naro pe 13 iulie. Înainte de a pleca pensionarul i-a împrumutat 3 000 de euro pentru călătorie, bani pe care îngrijitoarea a spus că-i va returna în rate, câte puțin în fiecare lună.

Cum data de 13 iulie a trecut, bătrânul a sunat-o pe femeie să vadă ce s-a întâmplat, iar aceasta i-a spus că are nevoie de alți 900 de euro deoarece fiica sa este grav bolnavă. Bani pe care bărbatul nu a stat mult pe gânduri și i-a trimis imediat.

Abia peste câteva zile a început să bănuiască ceea ce se întâmplă cu adevărat și că femeia de fapt l-a păcălit și nu se va mai întoarce niciodată la locul de muncă.

În acel moment a mers în dormitorul locuinței sale și a descoperit că din dulapul unde păstra lucrurile de valoare lipseau bijuterii de aur cum ar fi: două inele, o brățară și un colier cu o cruciuliță. Cum în casă nu a mai intrat nimeni în afară de „badantă”, pentru vârstnicul italian nu a existat nicio îndoială în ce privește vinovăția acesteia.

De adăugat faptul că încrederea bătrânului în îngrijitoare a fost nemărginită, el încheiase lunile trecute o asigurare de viață în valoare de 100 000 de euro, femeia fiind singurul beneficiar.

Dar în lumina noilor fapte lucrurile s-au schimbat și pensionarul a considerat că nu-i rămâne altceva de făcut decât să se prezinte la secția de poliție din Canicattì și să o denunțe pe femeie pentru furt.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri