Badantă româncă din Italia, înșelată cu 23.000 de euro pe Facebook. S-a îndrăgostit de un escroc care i-a promis că se vor căsători

O româncă ajunsă în Italia pentru a munci ca îngrijitoare a fost victima unei escrocherii sentimentale pe Facebook, pierzând 23.000 de euro, informează Gazzetta di Reggio.

Un bărbat care se ascundea în spatele unui profil fals a făcut-o să creadă că între ei se stabilise o relație serioasă, iar femeia s-a încrezut în vorbele escrocului.

După ce i-a trimis în repetate rânduri bani, pentru un total de 23.000 de euro, conaționala noastră s-a adresat forțelor de ordine care l-au identificat pe individ.

Povestea a fost relatată în tribunalul din Reggio Calabria, unde, în fața judecătorului Francesca Piergallini, badanta româncă a trebuit să relateze cum a fost păcălită

O alinta „iubire” (amore) și „comoara mea” (tesoro mio), făcând-o să creadă că la un moment dat se vor căsători, deși se cunoșteau doar virtual.

Între timp bărbatul inventa tot felul de scuze și îi cerea bani, pe care ea îi trimitea regulat, dându-i o mare parte din salariul ei:

„Mă numea iubire, comoara mea și odată a avut nerușinarea de a spune că va veni la mine și-mi va returna toți banii” – a povestit femeia.

„La început scriam în engleză, apoi în italiană. Odată mi-a cerut să-i împrumut 4.800 de euro pentru a elibera un pachet, considerat foarte important, provenit din Turcia. I-am dat banii în două tranșe.

Îmi făcea complimente, spunea că îi place de mine ca femeie. A ajuns să spună că ne-am putea căsători. Povestea că nu putea veni în Italia din motive legate de documente și mi-a cerut din nou bani cu diferite scuze.

Eu nu aveam toate acele sume și îi dădeam banii în rate. În total am ajuns să-i trimit 23.500 de euro din 2016 până în 2018.”

În cele din urmă, femeia a realizat că ceva nu este în regulă atunci când a observat că fotografiile bărbatului apăreau sub o altă identitate pe un alt profil de Facebook.

Ulterior, a descoperit că acesta colabora cu o femeie, cei doi fiind rezidenți în Reggio Emilia:

„Mi-a spus că este inginer constructor, că s-a despărțit de soție pentru că a prins-o cu altcineva și aveau o fiică împreună. Apoi, într-o zi, am găsit fotografiile lui asociate cu o altă identitate, tot pe Facebook.”

Ulterior, a descoperit că acesta colabora cu o femeie, cei doi formând o echipă care viza să înșele victime pentru a obține bani.

Îngrijitoarea româncă s-a constituit parte civilă în proces, fiind reprezentată de avocatul Francesco Durat.

Împotriva celor doi escroci mai există o plângere depusă de o femeie din Portogruaro, care a căzut, de asemenea, în plasa lor.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri