BBC dezvăluiri incredibile: Guvernul britanic nu are un plan pentru BREXIT

Guvernul britanic nu are un plan general pentru Brexit şi strategia privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar putea să nu fie convenită în următoarele şase luni din cauza divergenţelor din interiorul guvernului premierului Theresa May, potrivit unui document obţinut de The Times şi publicat marţi de BBC.

Documentul, redactat de un consultant pentru biroul cabinetului britanic şi datat 7 noiembrie, arată că departamentele guvernului britanic lucrează la peste 500 de proiecte legate de Brexit şi că ar putea fi nevoie de încă 30.000 de funcţionari publici pentru realizarea acestor proiecte.

Documentul, numit “Brexit Update”, este critic la adresa şefei guvernului britanic pentru tendinţa acesteia de a “a lua decizii şi de a stabili detalii pentru a rezolva singură această problemă”, au precizat marţi BBC şi The Times.

Cu toate acestea, nu există încă nicio strategie privind ieşirea din UE “din cauza divergenţelor din cabinet”, precizează sursa citată.

Premierul Theresa May speră să invoce articolul 50 al Tratatului de la Lisabona – începerea oficială a procesului de doi ani pentru ieşirea din UE – până la sfârşitul lunii martie anul viitor, aminteşte BBC.

Corespondentul politic al BBC Chris Mason, care a consultat documentul, a declarat că acesta arată “cât de complex, îngrijorător şi plin de provocări va fi procesul ieşirii ţării din UE”.

Documentul subliniază că va fi nevoie de alte şase luni înainte ca guvernul britanic să decidă exact ce doreşte să obţină în urma Brexitului sau să se pună de acord asupra priorităţilor sale.

The Times notează că documentul menţionează de asemenea divergenţe între ministrul de externe Boris Johnson, ministrul pentru Brexit David Davis şi ministrul comerţului internaţional Liam Fox, pe de o parte, şi ministrul de finanţe Philip Hammond şi ministrul pentru mediul de afaceri Greg Clark, pe de altă parte.

“Acesta nu este un raport guvernamental şi noi nu recunoaştem informaţiile pe care le conţine”, a reacţionat un purtător de cuvânt al premierului Theresa May. “Noi ne concentrăm pentru a duce la capăt Brexitul şi pentru a face un succes din acest proces”, a mai spus oficialul britanic, notează Reuters, potrivit agerpres.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri