Bei cafea de la tonomat? Ştii cât este de toxică?Cât de rău poate face organismului nostru cafeaua de 1 leu de la aparat

Nu de puţine ori, românii aleg să consume băuturi – cafea, ceai, capuccino sau ciocolată caldă – de la aparatele instalate la serviciu sau în instituţiile publice. Pentru un leu, primim o băutură caldă cu gust de cafea în care habar nu avem ce fel de substanţe se pun pentru preparare. Aceste tonomate, tot mai utile românilor, devin adevărate pericole pentru sănătatea noastră.

Dar ce conţin în realitate astfel de băuturi? Sub numele de cafea sau caffee latte, primim doar un pahar plin de un lichid obţinut din pulberi solubile, adică doar un amestec de E-uri. Specialiştii trag un semnal de alarmă, precizând că, oricât de calitativă ar fi cafeaua, lichidul conţine aplatoxine, substanţe care pot fi cancerigene, cadmiu – o substanţă la fel de toxină pentru organismul nostru.

cafea conţine mai exact, conform producătorilor, pudră de cafea, sirop de glucoză, ulei vegetal hidrogenat, corectori de aciditate, proteină de lapte, emulgatori, cafea instant şi sare iodată.

Celebra cafea cu lapte – caffe latte – conţine în majoritatea aparatelor: apă, zahăr, lapte praf semidegresat, zer praf, lactoză, cafea solubilă şi urme de soia.

De-a dreptul surprinzător ar fi să aflăm că un pahar de capuccino de la automat conţine şi carboximetilceluloză, un agent de îngroşare din care se face hârtia.

Ce efecte nocive au aceste băuturi asupra organismului nostru? Medicii spun că această cafea de la tonomat se absoarbe de organism de cinci ori mai greu. Două pahare de cafea pe zi pot duce în timp la formarea de pietre la rinichi. Şi nu doar atât. Trebuie să mai ştim că apa care stă uneori chiar o săptămână în aparat poate deveni extrem de nocivă organismului. Şi curăţenia lasă de dorit în astfel de aparate. Fără o igienă impecabilă, mii de microbi pătrund în corpul nostru zilnic fără să ne dăm seama, ascunzându-se totul sub gustul bun pe care îl simţim.

Nutriţioniştii trag un semnal de alarmă confirmând faptul că alte boli precum hipertensiune arterială, boli cardiovasculare şi chiar anumite forme de cancer pot proveni de la cafeaua din automate.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri