Blasting News a fost selectat de Google să revoluționeze industria media digitală din Europa

Conform unui comunicat de presă remis de Blasting News Internațional din care face parte și Blasting News România, Google a decis să sprijine această platformă de media pentru un proiect ambițios care își propune să revoluționeze industria media digitală din Europa. Vezi mai jos comunicatul de presă:

“Șeful executiv al Google, Sundar Pichai, a anunțat ieri, la Institutul de Științe Politice din Paris, proiectele selectate pentru a face parte din Inițiativa Digitală de Știri (Digital News Initiative). Acest program, lansat în octombrie pentru publicațiile din toată Europa, își propune să susțină cele mai originale proiecte – în special acelea care au potențialul să creeze noi orizonturi în jurnalismul digital prin folosirea inovației și tehnologiei. Gigantul Google a pus la dispoziția acestui program 150 de milioane de dolari pentru a susține dezvoltarea proiectelor selectate.

Dintre toate proiectele selectate și finanțate de Google unul iese cu adevărat în evidență: Blasting Newsprima publicație internațională de social jurnalism, fondată de jurnalistul italianAndrea Manfredi. Blasting News a impresionat cu un proiect creat pentru industria media din Europa numit Blasting News pentru Europa. “Obiectivul nostru este ca prin acest proiect – a declarat Manfredi – este să dăm tuturor tuturor editorilor europeni forța și avantajul dat de rețeaua și inovarea tehnologică pe care Blasting News le-a dezvoltat în ultimii ani.  Este contribuția pe care Blasting News vrea să o ofere acestei industrii. “

Proiectul Blasting News pentru Europa a fost conceput pentru găsi soluții la o problemă: nu exista încă o platformă europeană ușor accesibilă pentru toți jurnaliștii independenți. În ziua de astăzi un mic editor local care dezvoltă o aplicație de mobil poate cu greu contacta, cu costuri rezonabile de timp și bani, un jurnalist independent din Norvegia care este specializat în acest tip de tehnologie. Prin urmare s-a născut ideea de a concepe prima piață europena de știri care poate fi folosită de către orice editor, local sau național, care va putea valorifica puterea mulțimii.

Prima fază va fi aceea de a asculta editorii: “Am dezvoltat ideea de piață – a explicat Manfredi – dar doar întâlnirile cu utilizatorii finali ne vor  permite să identificăm cele mai importante elemente pentru aceștia. Acest instrument va ajuta întreaga industrie de jurnalism din Europa în acord cu spiritul  Inițiativei Digitale de Știri. Pentru a ne atinge obiectivele vom forma o echipă de editori care ne va ghida de-a lungul întregului proiect ”.

Proiectul va avea impact nu doar asupra editorilor dar și a jurnaliștilor independenți: aceștia vor avea posibilitatea de a scrie știri dintr-o perspectivă personală și independentă. “Rezultatul – a comentat Manfredi – este publicarea de știri de calitate la un cost mai mic, în funcție de locația și specilizarea fiecărui reporter dar și o posibilitate de câștig pentru toți jurnaliștii independenți din Europa ”.

Blasting News, fondat în anul 2013 de Andrea Manfredi, are un scop ambițios: să facă din lume un loc mai bun, dând fiecăruia posibilitatea de a deveni un reporter și de a își transmite ideile unei audiențe globale bucurându-se de informații cu adevărat independente. Blasting News, în mai puțin de doi ani, a atins o audiență de 50 de milioane de cititori unici pe lună pe siteul său (sursa: Google Analytics). În prezent sunt publicate 15.000 de articole unice în fiecare lună, în 34 de țări și 24 de limbi de operare, cu ajutorul unei comunități de peste 650.000 de blasteri. Blasting News este o platformă bazată pe tehnologie proprie incluzând drepturile asupra softurilor utilizate.

Blasting News a depus o candidatură elvețiană pentru Google DNI Innovation Fund.”

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri