Boris Johnson: Ieșirea din Uniunea Europeană trebuie să se facă ‘fără grabă’

Politicienii britanici care au condus tabăra pentru ieșirea Marii Britanii devin din ce în ce mai reținuți cu privire la momentul plecării propriu zise a Regatului Unit din Uniunea Europeană. Liderul taberei Brexit, Boris Johnson, a asigurat, într-un editorial apărut luni 27 iunie, că ieșirea din Uniunea Europeană trebuie să se facă ‘fără grabă’, încercând astfel să-i liniștească pe britanicii care trăiesc în străinătate și pe cetățenii UE care trăiesc în Regatul Unit, potrivit AFP citată de Agerpres. 

De asemenea, el a cerut susținătorilor Brexit să ‘construiască punți’ cu cei care au votat să rămână în UE, un vot care a lăsat țara profund divizată, în contextul în care Scoția a sugerat posibilitatea unui nou vot pentru independență.

‘Singura schimbare — și ea nu va veni în grabă — este că Regatul Unit va ieși din sistemul legislativ incredibil de opac al UE’, scrie Boris Johnson într-un editorial publicat în Daily Telegraph.

‘Drepturile cetățenilor europeni care trăiesc în această țară sunt pe deplin respectate și va fi la fel pentru acei britanici care trăiesc în UE’, a asigurat fostul primar al Londrei și candidat la succesiunea premierului David Cameron.

‘Britanicii pot merge în continuare să lucreze în UE, să trăiască acolo, să călătorească, să-și facă studiile, să-și cumpere case și să se instaleze acolo’, spune el. ‘Va exista o cooperare europeană intensă și care se va intensifica în multe domenii: arte, științe, universități, protecția mediului’, a continuat Johnson.

El a cerut susținătorilor Brexit să ‘construiască punți’ cu adepții menținerii Regatului Unit în UE: ‘Avem o majoritate restrânsă și trebuie să facem totul pentru a-i liniști pe cei care au dorit să rămână. Noi trebuie să mergem la ei, să le vindecăm rănile, să construim punți pentru că unii resimt dezamăgire, pierdere, confuzie’, spune fostul primar al Londrei.

‘Climatul de reținere este de înțeles’, mai spune el, având în vedere avertismentele față de consecințele privind ieșirea din UE lansate în timpul campaniei, apreciind că acestea au fost ‘mult exagerate’.

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri