Boris Johnson scoate armata pe străzi pentru a impune respectarea măsurilor anti-coronavirus. Amenzile pentru nepurtarea măștii se dublează

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat azi, 22 septembrie, că vrea ca armata să patruleze pe străzi în Anglia, pentru a supraveghea respectarea măsurilor luate pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului, a transmis marti 22 septembrie Daily Mail.

Astfel, premierul a spus că poliția va avea „opțiunea de a beneficia de sprijin militar acolo unde este necesar pentru a aplica legea”.Totodată, Johnson a declarat că Marea Britanie se află într-un punct de cotitură periculos în lupta cu coronavirusul, de joi impunându-se închiderea tuturor localurilor din toată țara la ora 22.00. De asemenea, singura servire se va face la mese.

Cerința purtării măștilor de protecție va fi extinsă la lucrătorii cu amănuntul și clienții aflați în puburi și restaurante, cu excepția cazurilor în care sunt așezați la masă pentru a mânca și a bea. „Dacă nu facem progrese palpabile” în săptămânile următoare, atunci măsurile anunțate „vor rămâne în vigoare timp de șase luni”.

Mai mult, premierul a reanunțat să mai cheme omenii la serviciu reluând cerința de a se lucra de acasă.

Asta după ce guvernul a încurajat în mod activ populația să renunțe la munca de acasă, aceasta fiind o ascensiune umilitoare pentru premierul care la începutul acestei luni era fericit că oamenii se întorc la lucru în număr mare, mai scrie Daily Mail.

Premierul a mai spus că, dacă noile planuri nu reușesc să controleze boala, atunci „își rezervă dreptul de a impune mai multe restricții”.

Planurile pentru o întoarcere parțială a spectatorilor pe stadioane, de la 1 octombrie, au fost, de asemenea, „întrerupte”, în timp ce numărul de persoane cărora li se permite să participe la nunți se reduce la 15

Există însă îngrijorări din ce în ce mai mari că Guvernul ar putea trece în curând la restricții mai stricte asupra socializării, care ar merge chiar mai departe decât actuala regulă de șase. Asta ar putea însemna interzicerea vizitelor între persoanele din gospodării diferite.

Închiderea la ora 22:00 a restaurantelor și barurilor a declanșat o reacție imediată, grupul UKHospitality declarând că este „o altă lovitură zdrobitoare”, în timp ce parlamentarii conservatori au avertizat că nu trebuie să existe un „blocaj major”.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri