Cimitir ortodox pentru românii din Torino

Torino va fi primul oraș din Italia care va avea într-un cimitir al orașului o capelă ortodoxă românească și un cimitir propriu. Aria de pământ cedată românilor și care va fi utilizată ca cimitir ortodox se află la „Cimitero Parco” într-o zonă deja acordată Parohiei Ortodoxe Române în iulie 2013, a relatat  Torino Oggi.

Cimitirul va avea o formă ortogonală, cu o suprafață de 60 de metri pătrați și înălțimea de 6,40 metri. Capela va fi dominată de figura lui Isus Hristos, altarul va fi orientat spre est, conform tradiției, iar la etajul inferior va fi făcută o criptă cu peste 150 de locuri. 6 locuri vor fi destinate îngropării în pământ, pentru înmormântarea preoților și a soțiilor lor.

Clădirea capelei ortodoxe va fi realizată de Parohia Ortodoxă Română „Sfânta Cruce” (Santa Croce) din Piazza Carlo Emanuele din Torino

„De la semnarea contractului” – a explicat Părintele Lucian Roșu – „sperăm să-l realizăm în 2 ani și jumătate”. Confirmarea că acest loc de veghe va deveni un punct de referință pentru întreaga comunitate, se înțelege din cuvintele preotului român care subliniază cum „de la repartizarea Parohiei Ortodoxe Române în 2013 a zonei, aproximativ treizeci de români au fost îngropați în cimitirul Parco.”

În video se poate vedea și asculta părintele Lucian Roșu din Torino:

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri