Home » Români de pretutindeni » Copil român de trei ani răpit în Italia pentru o datorie de 3000 de euro

Copil român de trei ani răpit în Italia pentru o datorie de 3000 de euro

„Dacă vrei să-ți mai vezi fiul, înapoiază-ne cei 3.000 de euro!” este mesajul transmis de trei bărbați românicare  i-au răpit fiul de numai 4 ani unui alt român, pentru o datorie neplătită, la Catania, în Sicilia. Copilul a fost răpit și apoi abandonat într-o tabără de romi.

Întâi l-au forțat să tragă mașina pe dreapta și l-au bătut, apoi l-au luat pe fiul său, după care i-au dat foc la mașină. Victima este un om de naționalitate română, agresat cu brutalitate ieri seară în jurul orei 20:00, de către trei conaționali. Se pare că la mijloc este vorba despre o datorie în bani care nu a fost returnată la timp. O datorie de 2000 de euro, cu încă 1000 de euro dobândă, pe care tatăl copilului nu i-ar fi putut înapoia.

 Acesta ar fi motivul răpirii unui copil de 4 ani – deja găsit ieri – în jurul orei 21:00. În urma reconstituirii faptelor, Adrian Muti (32 de ani) și Gabriel Nică (23 de ani), cetățeni români, au fost arestați sub acuzația de răpire, vătămare corporală și pagube, a relatat astăzi publicația  meridionenews.it.

Totul s-a petrecut în via Amerigo Vespucci, din Catania. Bărbatul călărorea în mașină cu fiul său în vârstă de doar 4 ani, când – în zona pieței de fructe și legume San Giuseppe La Rena – un autovehicul moto Ape, cu trei persoane la bord, l-ar fi forțat să oprească. Unul dintre cei trei a deschis portiera mașinii tatălui și a luat copilul cu forța, trăgându-l afară din vehicul. În acel moment i-au strigat tatălui că dacă vrea să-și vadă fiul din nou, va trebui să plătească.

Tatăl a încercat să-i oprească dar a fost lăsat sângerând, jos pe asfalt, după ce a fost lovit cu pumnii și picioarele de către agresori. În cele din urmă, cei trei i-au stropit mașina cu benzină și i-au dat foc. La sosirea forțelor de ordine, tatăl nu numai că ar fi descris carabinierilor pe cei care l-au bătut și i-au răpit fiul, dar le-ar fi dat și adresa agresorilor: o clădire abandonată în Via Crocefisso. Acolo, carabinierii l-au găsit pe Gabriel Nică, de 23 de ani, care a fost imediat recunoscut de tatăl copilului. Nică la început ar fi negat implicarea, dar apoi a mărturisit.

Adrian Muti, în vârstă de 32 de ani, a fost prins la scurt timp, în via Della Concordia. Acum doi dintre cei trei răpitori au ajuns în cătușe: ​​au fost duși la închisoarea din Piazza Lanza. Al treilea agresor nu a fost încă identificat.

Minorul a fost găsit în apropierea taberei nomade din Via San Giuseppe La Rena, unde a fost abandonat de către cei care l-au răpit. A fost identificat de fratele tatălui său, care îl auzise plângând în timp ce îl căuta alături de polițiști.

Vezi și asta

Român de36 de ani condamnat la închisoare pe viață în Italia, a ucis un bărbat și i-a violat iubita

Un român în vârstă de 36 de ani, Ionuț Alexa, a fost condamnat ieri, 6 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *