Crimă: O mamă i-a tăiat gâtul fiicei însărcinate din “onoare”

O crimă teribilă petrecută zilele trecute ne amintește în mod dureros ce influență poate avea fanatismul religios asupra societății. Nu doar teoriștii ISIS sunt cei care comit acte teribile în numele unei credințe prost înțelese dar și oameni obișnuiți care înțeleg ce vor din religia pe care o practică.   Amina Bibi a fost dusa in arest duminica, dupa ce ar fi comis o asa-numita “crima de onoare“, fapte, de altfel, frecvent intalnite in tarile musulmane conservatoare, a transmis ieri publicația britanică Metro, citată de Pro Tv.

Un reprezentant al politiei locale, Asshad Mahamood, a declarat ca mama – Amina Bibi, impreuna cu unul din fiii ei, i-au taiat gatul fiicei, respectiv surorii, Muqadas Tofeeq, in varsta de 22 de ani. Crima s-a petrecut vineri, intr-un sat din provincia Punjab.

Aceeasi sursa a spus ca tanara, insarcinata si mama unui copil de 10 luni, a fost rapita si dusa cu forta la casa parinteasca, unde a fost ucisa. Familia i-a aplicat aceasta “pedeapsa” pentru ca tanara s-a casatorit cu un barbat pe care parintii nu l-au acceptat.

Crima a fost raportată poliției  de către sotul îndurerat al  tinerei, Mohammed Tofeeq.

In Pakistan, anual, sunt ucise aproape 1.000 de femei acuzate ca incalca normele conservatoare legate de casatorie sau iubire, numeroase organizatii pentru drepturile femeilor atrăgând în repetate rânduri atenția asupra acestui fapt.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri