Cum citești factura la curent ca să vezi dacă s-au aplicat reduceri VIDEO

Reprezentantul unui furnizor de energie şi gaze a explicat pentru A3 unde să ne uităm mai exact pe factură dacă am beneficiat sau nu de reduceri şi în ce parametrii trebuie să ne încadrăm pentru a avea facturile mai mici.

“Avem o factură de energie electrică pentru un client din Bucureşti, un apartament cu 2-3 camere cu un consum normal. Primul lucru la care trebuie să ne uităm la factura de energie este cantitatea pe care clientul o are facturată.

Avem 176 kWh facturați ceea înseamnă că se încadrează în limitele din legislație de 30-300 kWh pe lună.

În cazul acestui client compensarea este de 37.30 de lei. Din păcate, la plafonare acest client nu se încadrează, pentru că acolo condiţia este că preţul final facturat clientului trebuie să fie peste 1 leu.

În cazul acestui exemplu este 0.50 de lei fără alte taxe şi nu se încadrează.

Pe prima pagină avem totalul de plată din factura curentă şi totalul schemelor de sprijin.

În acest caz, totalul schemelor de sprijin este de 37.30 de lei, a explicat Ioana Krekan reprezentantul unui furnizor de energie electrică şi gaze.

Dacă vă încadrați în acești parametri şi trebuia să beneficiați de acordarea compensării şi plafonării de la stat este foarte important să nu achitați facturile fără aceste reduceri, să vă îndreptați către furnizor şi să așteptați factura recalculată.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri